Нова грозна изцепка: Сенатът на САЩ призова Русия да бъде призната за държава-спонсор на тероризма!

Свят

Сенатът на САЩ прие резолюция, призоваваща Държавния департамент да признае Русия за държава-спонсор на тероризма, информира Руската служба на Би Би Си.

В документа се казва, че причината за такова решение е по-специално „кампанията на терор срещу цивилни по време на Втората чеченска война, подкрепата за сепаратистите в Донбас от 2014 г. насам, атаки срещу невинни цивилни в Сирия„, „безразборни обстрели“ на цивилни райони в Чечня, Грузия, Сирия и Украйна, което доведе до смъртта на безброй невинни мъже, жени и деца.“

По-рано Киев призова Русия да бъде призната за държава-спонсор на тероризма.   „Благодаря на Сената, че подкрепи призива на Украйна. Русия е терористична държава. Време е да признаем това официално и да унищожим руската икономика„, написа в канала си в „Телеграм“ Ондрий Йермак, ръководител на кабинета на президента на Украйна.

Припомняме, че настоящите четири държави, определени от САЩ като спонсори на тероризма – Куба, Северна Корея, Иран и Сирия – търгуват много по-малко със света, отколкото Русия.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова по-рано нарече подобна инициатива „мярка от идиотски характер“, отбелязва държавната агенция ТАСС. Тя каза още, че подобни ходове на САЩ няма да останат без отговор от страна на Русия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *