Нова драма разтърси „Възраждане“: Изгониха трима депутати

България отблизо

Драмите в редиците на партия „Възраждане“ продължават и днес. БЛИЦ припомня, че в четвъртък групата им в Столичния общински съвет се разпадна. До това се стигна непосредствено след избора на председател на Столичния парламент – Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС.

Цветомир Петров и Васил Терзиев, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Преди минути стана ясно, че трима депутати са изключени от „Възраждане“ след вчерашния скандал в Столичния общински съвет. Това са Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, който бе и заместник-председател на партията.

„Още четири човека избраха финансовите стимули. Това рефлектира и върху организацията ни, защото получихме изключително много съобщения от наши симпатизанти, които искат обяснения“, каза лидерът на партията Костадин Костадинов, който даде извънреден брифинг в кулоарите на Народното събрание (НС).

Всъщност, парламентарната група на ПП „Възраждане“ изключи тримата депутати, които са номинирали за общински съветници предателите в Столичния общински съвет..

Местната структура на „Възраждане“ в София е поискала депутатите, номинирали предателите, да поемат отговорност. А днес е решено тримата депутати Иво Русчев, Николай Дренчев и Александър Арангелов да бъдат изключени. Отлюспването им обяви на брифинг в Партийния дом лидерът на партията Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание.

Финансови стимули пред честта избрали четиримата общинари на Възраждане в СОС, е тълкуванието на Костадинов за ситуацията. Вчерашното разпределение на постове в СОС приличало на делене на парчета от баницата.

Но от тук нататък останалите съветници на „Възраждане“ трябвало да работят двойно и тройно. Костадинов предвижда безобразно крадене в следващите години – „Бог да пази София“, смутен е лидерът.

Тримата изключени решили да останат в Народното събрание. На което Костадинов реагира категорично: „Предателство не се прощава.“

Припомняме, че вчера реално групата на „Възраждане“ в Столичния общински съвет се разпадна след избора на председател, при който четиримата съветници Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов, Севделина Петрова подкрепиха кандидатурата на Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС. Така групата „Възраждане“ остава формално с трима представители от 8 излъчени на изборите. Първият общински съветник, който се отрече от ПП „Възраждане“ бе Иван Алексиев, който обяви напускането си веднага след изборите, дори и преди да се сформира групата в СОС.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *