Нова провокация: В ДЕНЯ на ПОБЕДАТА, Западът ще се „упражнява“ как да се БИЕ с Русия!!

Свят

Следващите големи учения на Северноатлантическия съюз, насочени към отработване на евентуални отбранителни действия срещу агресора, ще започнат на 9 май. Германското списание „Der Spiegel“ отбелязва, че противникът, който е нападнал една от страните в НАТО, ще бъде Русия.

В Деня на победата НАТО ще започне мащабни и провокативни военни учения. Страните от алианса ще отиграват „нападение на Русия“ върху един от членовете на блока и „военната реакция“ на партньорите, срещу Руската федерация. Учението ще се проведе в централата на НАТО и във всяка една от страните.

„А кой е противникът – това е естествено и разбираемо без думи“, допълват авторите на статията в немското списание „Der Spiegel“. 

За тези мащабни военни учения на НАТО, наречени с гръмкото име «Crisis Management Exercise» или „Упражнение за управление на кризи“, военните и западните служители се подготвят от няколко месеца. Детайлите на ученията са напълно засекретени, но е известно, че разработчиците на плана „са очертали сценарий, в който се описват фазите на възможна руска агресия срещу НАТО „, продължават авторите на „Дер Шпигел“.

Анонсираната цел на тези „упражнения“ е да се тества работата на “вътрешните механизми”. Командването на алианса има намерение да се убеди, че в случай на истинска атака, НАТО наистина ще може да взема бързи политически и военни решения и да действа в кризисна ситуация, каканижат немските автори.

„Упражненията“ на 9 май не включват прехвърляне на войници и танкове. Защото Алиансът смята, че няма да се уплаши от Русия, а само ще търси отговори на въпросите: колко време ще е необходимо на Съвета на НАТО да вземе ключови решения, колко дълго посланиците ще координират действията си с правителствата и каква друга информация трябва да им бъде предоставена“, завършват авторите на „Дер Шпигел“.

Над плановете на НАТО да води сухопътна война с Русия от територията на Източна Европа, “ човек не може дори да се засмее“, казват известни руски военни специалисти. По техните думи, „плановете“ не издържат никаква критика. Специалистите припомниха, че следвайки процедурата, НАТО ще успее да изкара някакви войски „на бойното поле“, чак след един месец. Руските спецове отбелязват, че модерните военни операции отдавна се извършват много по-бързо. 

„Руските ракети ще нанесат удари по стратегическите обекти в САЩ и по всички стратегически и командни пунктове в Европа“, отбелязват експертите.

По такъв начин, Русия ще удари не по разположението на ракетите, а по центровете за вземане на решения, което ще лиши САЩ и техните съюзници от командване и контрол на войските.Ако най-напред бъдат унищожени щабовете на НАТО, заедно с Пентагона, ще бъде много интересно да се види как американската армия ще се сражава „по калните и разрушени пътища на полето“, иронизират руските военни.

„Освен това, в Източна Европа почти няма армии. Дори в Германия, 40% от танковете на Бундесвера не могат да се движат, а съвременните танкове там, едва стигат за един танков полк „, – обобщават руските експерти. 

Няма да добавяме, че в България танкове няма. Гори-долу същото е положението и в Румъния, гърците едва кретат, заради дълговете, а страните в така наречените Западни Балкани, пък съвсем нямат армии и съвременни оръжия. Но, освен че нямат армии, страните от Източна Европа с изключение на Полша, нямат никакво намерение да воюват с Русия. Защото между Русия и народите от Източна Европа съществуват вековни връзки на приятелство и братство. Дори големите западни държави като Франция, Италия, Испания и Германия не искат да се бият за кефа на САЩ и отново да разрушават своите държави и целия европейски континент.

Така че плановете не САЩ и НАТО са обречени на пълен провал. И ако Пентагонът все пак реши да тръгне срещу Русия, това ще бъде последната му самоубийствена „мисия“.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *