Нови ракетни удари разтърсиха Киев и Западна Украйна! Краят на ВСУ наближава!

Свят

Руски ракетни удари са поразили енергийната инфраструктура в украинската столица Киев. Те са част от поредицата системни атаки, които доведоха до прекъсване на електрозахранването в цялата страна.

 

Анализатори разкриват, че мрака, глада и студа в тила ще се отразят и на фронта. По простата причина, че без ток не могат да се приготвят хляб и всякакви други хранителни продукти за фронта. Което означава, че краят на украинските въоръжени сили наближава.

Междувременно журналисти на АФП съобщиха за прекъсвания на електрозахранването в северната и централната част на Киев.

Над много райони летят ракети, в Киевска област гърмят експлозии. В мрежата се появиха кадри с прелитащи над Днепропетровск ракети.

„Има много ракети. От юг и от изток. Противовъздушната отбрана работи ”, казва ръководителят на Николаевската областна държавна администрация Виталий Ким.

В мрежата се появиха първите кадри от мястото ракетния удар в Киев. В редица райони на украинската столица на левия бряг на Днепър изчезна водата и започнаха прекъсвания на тока.

Руската армия нанася удари из цялата страна.

По-последни данни масираните ракетни удари са на територията на цялата страна. Експлозии гърмят в Киев и региона, в Лвов, близо до Запорожие и във Винишка област.

Ракетите прелитат над източните райони (Харков и Днепропетровск) към западната част на Украйна.

Съобщава се за експлозии край Волнянск (част от Запорожка област). Потвърдено е и първото долитане до Лвов: там е ударено е инфраструктурно съоръжение, прекъснато е електричеството в града.

В резултат на продължаващите ракетни удари на руските сили по критично важни обекти на инфраструктурата в Украйна електроснабдяването е прекъснато в много украински региони. 

Поразени са обекти на енергетиката в Одеска, Виницка области, в Киев и Лвов.

Без ток (изцяло или по-голямата част) са следните украински градове: Киев, Николаев и област, Днепропетровск, Лвов, Кривой Рог, Запорожие, Хмелницкий, Харков, Сума, Одеса, Луцк, Чернигов, Ровно, Полтава.

В Киев метрото е спряло: в станциите няма светлина, ескалаторите са спрели. Електричество се подава само в наземните вестибюли. Прекъснато е и водоподаването за Киев.

През последните седмици Русия предприе масирани удари срещу украинската енергийна инфраструктура.

Стигна се до дълги периоди без захранване за до 10 милиона украински потребители. Електропреносният оператор съобщи, че ще са необходими нови изключвания на тока в цялата страна.

Източник Блиц.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *