Ново двадесет: Борисов критикува Русия! Ето защо се меси в работите на Кремъл?!

България отблизо

Арестът на Алексей Навални след пристигането му в Русия нарушава неговите права и застрашава сигурността му“, това написа преди минути премиерът Бойко Борисов. 

„В днешния демократичен свят е изключително важно да не бъде заглушаван гласът на опозицията“, категоричен е премиерът.

БЛИЦ припомня, че руският опозиционер Алексей Навални пристигна в Русия. Веднага след като самолетът, който излетя от Германия, кацна в Москва, той бе задържан на летището, съобщи Федералната служба за изпълнение на наказанията в Русия.

„На летището в Шереметиево служители от отдел за издирване на оперативния отдел на Федералната служба за изпълнение на наказанията в Русия и в Москва задържаха Алексей Навални, осъден условно, който е в списъка за издирване от 29 декември 2020 г. за множество нарушения на изпитателния срок“, заяви ФСИН.

Сега въпросът е защо Борисов се осмелява да се меси в работите на суверенна държава, и то наша двойна освободителка, и да дава акъл на компетентните органи все едно те са малки деца и не знаят какво вършат?!

Отговорът е ясен и се набива на очи. Става дума за ново прозаично навеждане на Борисов към скута на неговите западни началници. Става дума за нов слугинаж, който вече става не само досаден, но и неприемлив. Защото превръща и страната ни в слугински придатък на Запада.

Ако обаче ставаше дума Борисов да осъди Запада за непрекъснатите и съвсем безпочвени санкции, които периодично се въвеждат срещу Русия – ооо, тогава Борисов го няма. Той се крие в дън земя и си мълчи. Когато става дума за участие в американския проект „Триморие“, който има за цел да заобиколи Русия с враждебни държави, натъпкани с американски ядрени ракети – тогава Борисов е с две ръце „за“.

И не защото мрази Русия. Не. А защото се страхува панически от САЩ и Запада. И смята, че като целуне ръка на Путин и каже, че „старшият винаги прощава“, руснаците няма да му правят проблеми. Без да се замисля, че в Русия все по-упорито се говори как България винаги е против тях, и как слугинажът на Запада вече става нещо отвратително за хора, които се наричат „братушки4 на Русия.

Затова искаме Борисов да си ходи. Защото не друго, а страхът винаги е ръководил неговите действия и бездействия.

Разбера се, това е страх не за България, а за собствената му персона.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *