Ново двадесет: Борисов подготвя закон срещу президента Радев! Ето пъкления замисъл!

България отблизо

С направените промени в Закона за МВР Борисов и ГЕРБ преследват две цели. Първо, да създадат второ звено за охрана, освен Националната служба за охрана, което второ звено да се превърне в частна преторианска гвардия на премиера.

И второ, да се лиши президентът от полагащата му се по закон охрана.

Това стана ясно от публикация във фейсбук на  главният секретар на президента Димитър Стоянов.

В нея Стоянов уточнява всичко:

В промените, които са направени в Закона за МВР има дублиране на структури, дублиране на фунции, дублиране на бюджети. Тоест, НСО се дублира от друга сходна структура. Кому е нужна тя?!?

В Закона за НСО е записано още, че президент, председател на Народното събрание и Министър председател не могат да откажат охрана на НСО.
Чл. 20. алинея 1: На президента, председателя на Народното събрание и министър-председателя в страната се осигуряват всички видове охрана.

Чл. 20. алинея 5: По време на мандата си, лицата по ал. 1 не могат да се откажат от охрана и се съобразяват с мерките за безопасност, прилагани от Националната служба за охрана.
В закона за изменение на закона за МВР, обаче, е записано, че лицата по чл. 20 алинея 1 могат да бъдат охранявани от МВР след като подадат заявление…
Само това е достатъчно да се приеме ветото на президента. За останалото – от колегите!

Е, какво означава това?! Не означава ли, че ГЕРБ и премиерът се опитват да лишат президента от полагащата му се охрана?! Защото ако тези изменения към закона за МВР влязат в сила и президентът подаде заявление за охрана, тогава близките до ГЕРБ медии веднага ще писнат, че на президента не му трябва охрана, че той само харчи парите на бедните, ще искат охрана да се назначава само при отправени заплахи към президента и т.н.

А докато лишават президента от охрана, Борисов ще го охраняват гавазите, назначени в структурата, която дублира Националната служба за охрана. Ето такива сънища сънуват Борисов и ГЕРБ.

А когато президентът остане без охрана, при някоя негова среща с граждани, може недоволни хора да го нападнат и да го унижат, да го ранят или да го убият.

Ще видим дали депутатите от ГЕРБ, ВМРО и „Воля“ ще гласуват такъв закон.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *