Ново двадесет: Борисов скочи срещу президента и Кирил Петков, опита се да ги скара!

България отблизо

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира решенията на КСНС на пресконференция.

Бившият премиер цитира подробно договора с РС Македония.

„С техния президент и премиер бяхме заедно при папата, на паметника на цар Самуил, бяхме в Скопие и много други инициативи направихме. С една дума, за да не чета и нататък, тук сме казали в чл. 12, че след като влезе в сила договорът, да се задействат комисии и да се предприемат мерки за двустранно сътрудничество“, припомни Бойко Борисов.

Радев отне на Петков всякаква възможност за маневри, посочи Борисов, според когото форумът вчера е бил ненужен.

„Този абсолютно ненужен КСНС, на пръв поглед ненужен, защото Радев иска да прехвърли всичко на нищо неподозиращия премиер. Нищо неподозиращият какво му се случи вчера. На Петков президентът му отне всяка възможност за маневри“, повтори той.

Ненужен КСНС като отговорност, държавност и необходимост. Първата му цел е да се покаже, че президентството е горната камара на парламента и че оттам се свеждат задачите на МС и на НС. Спомняте ли си премиер да не се изкаже след КСНС?! А Христо Иванов после шикалкавеше, както и Вигенин, нямало му лидера“, още веднъж изтъкна Борисов.

След темата за КСНС, Борисов коментира поскъпването на горивата и инфлацията, която според него е 30% в магазините.

„В магазините поскъпването е с над 30 на сто, никакви мерки няма, за газа, за горивата не искам да говоря. Колко протеста направихте за няколко стотинки разлика в горивата с мерцедеси G- класа, а сега е мълчание. Няма я темата в свободните медии, а починалите са заменени с фразата „загубили битката“. Не, това са умрели хора“, ядоса се експремиерът.

След като приятелят ти е болен от ковид и имаш симптоми с кой акъл отиваш да обезглавиш цялата държава, върна се на темата с КСНС Борисов. Той разкритикува Никола Манчев, шеф на парламента, който отишъл на заседанието с проявени симптоми и сега целият КСНС е под карантина.

„По нито една важна тема няма да може да се спори, да се правят политики, ще се скрият зад мониторите на онлайна, след като месеци наред в Ковид-вълните те не предприеха абсолютно никакви мерки, а пуснаха по нова година хората да се изпозарязят масово. Къде са сега разследващите журналисти да видят какви пари се смъкват от хората за тестове, с какви надбавки са ВЕИ-тата, колко милиони изтекоха там.

И сега получавам информация, че след като КСНС препотвърди нашата позиция, ще актуализират нашия бюджет. Значи ние уж сме лоши, а потвърждават всичко, което сме правили ние“, продължи да се възмущава Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *