ГЕРБ скочиха срещу Кирил Петков и новото правителство: Невежеството ги владее напълно!

България отблизо

Правителството, освен да говори и да анализира, да свърши и малко работа. За това настоя заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев на брифинг в централата на партията.

Ролята на опозицията е да предпазят правителството от грешки в някои сектори, но дебютът на правителството е неубедителен и катастрофален, оцени Дончев.

По думите му безспорно е, че опозицията дължи  сто дни толеранс и от ГЕРБ ще се съобразят с това правило. Този толеранс е условен, защото това правителство прилича на служебните кабинети, управлявали през последните 8 месеца, посочи Дончев.

Какво показват фактите към момента? Новоизбраното правителство се занимава с това да няма управленски решения без анализ, но не е зле тези действия да се съчетаят с реална работа. В противен случай се оказваме в ситуацията, в която са ви назначили за шофьор, нежно карате волана, не отивате наникъде и бръмчите с уста. Същото е като да са ви назначили за счетоводител, като, вместо да направите аванси, крещите какъв добър счетоводител сте, оцени реторично Дончев работата на правителството.

Томислав Дончев оцени посещението на Кирил Петков в Скопие като грешка с аргумент, че посещението трябвало да е в Румъния. Той призова преди да се говори за инфраструктурни проекти, да се види какво е направено, а не да се казва какво няма. Позицията на ГЕРБ за КСНС не е променена, като нищо не е променено и в националната позиция спрямо Република Северна Македония.

Бившият социален министър Деница Сачева добави, че по време, в което служебното правителство внесло актуализация, непрекъснато се коментирала темата за пенсиите и не е работа на служебното правителство да провежда реформи. Всякакви видове обещания, заблуди, митове и легенди за пенсионната система са опасни и могат да се върнат като бумеранг за тези, които го правят, предупреди Сачева.

ГЕРБ получили много писма от граждани за това, че са се почувствали ограбени и излъгани. Тя запита как ще бъдат компенсирани хората с намалените доходи през последните месеци. С тези компенсации може да стане допълнително объркване през месец февруари, и за да могат да са компенсации на доходите, трябва да бъдат до 1 юли, което след това ще доведе до ново допълнително объркване в пенсионната система, обясни Сачева.

Според нея, ако някой не е разбирал какво е прието в закона, това е невежество, което няма как да бъде оправдано. Темата за пенсиите изисква сериозна компетентност, задълбочени познания и не може да бъде използвана за политическа дъвка, подчерта Деница Сачева.

По думите ѝ Георги Гьоков, Асен Василев и Румен Радев трябва да обясняват защо пенсионерите са излъгани. Да не се окаже само, че с невежи инструменти се правят левашки политики, каза още Сачева.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *