Ново развитие: Нинова дава заден, явно ще има мандат на БСП и служебното правителство влиза като редовно в МС!

България отблизо

Имаме 8 риска пред държавата. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на Нова телевизия.

Социален – заради повишаване на цените, здравен, заради задаваща се нова ковид вълна, икономически – много предприятия спират заради високата цена на тока, задава се мигрантски натиск, непременно трябва да приемем бюджет, планът за развитие и устойчивост, изброи тя.

Ако направим 3-ти избори през есента в ковид криза, това според мен означава ниска избирателна активност, което означава, че ще е под въпрос легитимността.

8-ят риск е да се разгради моделът, който досега имаше, Ако има трети избори това може да не стане“, каза още тя.

Нинова коментира и евентуална подкрепа от БСП за правителство на ИТН.

„Ние от самото начало заявихме, ние не предлагаме министри, ние държим да свършите работата, за която сте избрали.

Излязохме с решение да продължим разговорите, а не за подкрепа. Днес в 10 часа ще продължим този разговор. Все още не сме взели окончателно решение, това ще стане в следващите дни“, обяви тя.

По повод съмненията, които се появиха към отделни кандидати за министри на ИТН – Момчил Иванов, Петър Илиев, Силвия Бакърджиева, тя посочи, че решението ще е на националния съвет на партията.

За да има правителство на ИТН трябва да се разберат с ДБ и ИБГН, което при сегашната конфронтация е проблематично, смята Нинова.

Нямам контакт със Слави Трифонов. Той не идва в парламента и аз не съм го търсила. Според мен това трябва да се промени, трябва да има диалог. Но с парламентарните групи на ниво професионални разговори, нещата са на ниво.“, каза още Нинова.

Нинова каза в прав текст, че за подкрепа за правителство на ИТН не става дума. Социалистите водят само предварителни разговори. 

А тези осем риска пред държавата, които соц. лидерката изброи подсказват, че евентуалният кабинет ще има много сериозна работа. И едва ли може да се разчита на случайните хора, които ИТН предлага за министри.

На всичко отгоре, трима от тях вече са компрометирани.

Значи при всички случаи, проекто кабинетът на ИТН ще пропадне. ГЕРБ ще откажат мандата. И третият мандат отива при БСП, които пък ясно заявиха чрез Нинова, че ще предложат служебното правителство да стане редовно.

И така, честито.

Ще имаме много добро правителство. Служебното става редовно. Нинова става герой. Народът ликува. А България тръгва към измъкване от блатото.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *