Първият министър в проектоправителството на ИТН падна

България отблизо

„Кандидатът ни за правосъден министър адвокат Момчил Иванов се отказва от поста. Ще научите новата кандидатура съвсем скоро“. Това обяви Пламен Николов.

Представители на Има такъв народ – Тошко Йорданов и номинираният за министър-председател от партията Пламен Николов дават брифинг.

Поради лични причини кандидатът за нашия правосъден министър Момчил Иванов се отказа, тъй като всичко това, което се наложи да преживее, не позволява да продължи с тази сага, обяви зам.-председателят на партията Тошко Йорданов.

Иванов бе уличен в чат със студентка, който беше, меко казано, скандален.

Не е ясно дали той е подал оставката си, или Слави му е скръцнал със зъби да се маха.

Оказа се обаче, че преди номинирането си Момчил Иванов е имал бурен живот в онлайн пространството. Всичко това вече е минало, защото от сряда кандидатът за правосъден министър изтри профила си в социалната мрежа Фейсбук.

„Соросоидни платени политици“

В началото единственото изявление на Момчил Иванов, до което се добраха медиите, беше негова публикация срещу неназовани „соросоидни платени политици“ и „майкопродавци“. Много хора определиха тази лексика като тревожна. Тя е използвана от останалите извън парламента националисти, както от представители на ДПС и медиите около санкционирания от САЩ бивш депутат от движението Делян Пеевски.

Постингът на Момчил Иванов гласи следното: „За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици – майкопродавници. Срещу ИТН е активирана цялата гнусна паплач, която последните 30 години постоянно точи държавните финанси под една или друга форма. Тоя път няма да ви се получи! Ще удържим цялата тази злост в името на България и националният интерес“, пише Момчил Иванов (правописът е запазен).



 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *