Нов жесток УДАР по САЩ: Руската АРМИЯ БИ ШУТА на Пентагона! Вижте КАК!

Свят

Руската космическа ракета „Союз-2.1б“ с двигателен блок „Фрегат“, успешно изведе в околоземна орбита навигационния спътник „Глонасс-М“.

И вече гражданската и военната сфера на Руската федерация, не зависи от американската GPS система. Следователно не зависи от американския контрол.

За това съобщава Министерството на отбраната на Русия, цитирано от ТАСС.

„Ракетата-носител „Союз-2.1б“, която стартира в събота от космодрума Плесецк, Архангелска област, успешно изведе в установеното време и на предварително планираната орбита, руския навигационен космически апарат „Глонасс-М“, съобщиха от министерството.

Спътникът вече е приет на управление от наземните средства на Главния изпитателен космически център на руските Въздушно-космически сили. С космическия апарат е установена и се поддържа устойчива телеметрична връзка. Бордовите системи на спътника функционират нормално.

Изведеният на околоземна орбита космически спътник, попълни състава на руската Глобална Навигационна Спътникова Система /ГЛОНАСС/. Днес, в състава на орбиталната групировка „Глонасс“ се намират цели 30 космически апарата, които покриват всяка точка на земното кълбо. За сравнение, американската навигационна система GPS има само 24 спътника.

Сега „Глонасс“ се използва за военни и правителствени цели, но намира и широко приложение в гражданската сфера. Той се използва за навигация, тоест за определяне на най-краткия и ефективен маршрут в наземния, морския и въздушния транспорт. Особено атрактивна е навигацията на автомобилите. Използва се и за определяне местоположението и скоростта на движение на различни обекти чрез програма, въведена в смартфоните.

Глонасс, също както и GPS, се използва още, в различните области на науката – в географията, картографията, археологията, геологията и др. Използва се още в селското стопанство, комуникационните системи, планинските спасителни служби и т.н.

Но това не е всичко. Най-важното е, че вече гражданската и военната сфера на Руската федерация, не зависи от американската GPS система. И следователно не зависи от американския контрол.

Защото трябва да отбележим, че досега не беше така. Преди няколко години, почти всичко в Русия зависеше от американската навигационна система GPS. Сега вече не е така.

И американците, колкото и да искат, не могат да сринат нито трафика на руските самолети, кораби и подводници, нито пътния транспорт, нито компютърните центрове за управление на гражданската и военната сфера. Нищо.

Различните родове войски в състава на руската армия също вече не зависят ни най-малко от американците. Изстрелването на крилати и балистични ракети, движението на изтребители и танкове, както и приложението на мощните руски зенитно-ракетни комплекси С-300, С-400 и С-500, които гарантирано защитават контролираната от тях територия, също вече стават без посредничеството на американците.

Тоест, Руската федерация става все по-самостоятелен, самодостатъчен и суверенен субект, върху работата на който американците нямат никакъв контрол.

Затова, по време на учения или реални бойни действия, цялата оперативна дейност се осъществява от руската глобална навигационна система „Глонасс“.

Точно в това се състои и големият удар, който Москва нанесе на Вашингтон. Защото янките вече не могат да осъществяват контрол върху Русия в нито една сфера. А това бележи краят на американската хегемония в света.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

4 thoughts on “Нов жесток УДАР по САЩ: Руската АРМИЯ БИ ШУТА на Пентагона! Вижте КАК!

  1. Браво ,да живее Русия и братският Руски народ освободител на човечеството от капитализма и фашизма и православието .

    1. Е защо пък и от Православието , тъпако !? Та Русия заедно с нас , с Гърция,Сърбия и Македония , е най-православната държава ! И като могъща държава , е крепост на Православието, а Москва неслучайно е наречена трети Рим !? И за твое сведение , неграмотник , наистина Русия спаси Европа и света от фашизма ! А на нас дари Освобождението от турско робство ! Що за изроди сте такива като тебе, каква майка ви е раждала, кретени с кретени !?

  2. Някъде преди 40 години САЩ направиха сателитната си система ,която после стана GPS!!!
    И така братята руси, вече „направиха“ нещо,което и Европа има отдавна.От това според
    писанията на някои „умници“,едва ли не светът е в ръцете на Путин-блажени вярващите
    и още повече незнаещите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *