Нов зловещ заговор набира сили: Ето кой го създава и какво цели!

Свят

Намираме се в ранния етап на истинска криза с храните. Експерти и медии предричаха с години, че това ще се случи, но никога тази възможност не изглеждаше като повече от всяване на страх, целящо да държи хората разсеяни, притеснени. Този път обаче всички знаци за това, че ще преминем през недостиг на храни са тук, пише Флагман бг.

На този етап никой не знае какъв ще е мащабът на кризата, освен може би хората, които я създават умишлено. Защото тя действително изглежда умишлена и хладнокръвно създавана.

 

Наскоро разбрахме, че освен ковида, отново има „птичи грип“, с което съответно скачат цените на най-достъпното и лесно месо – пилешкото, както и на яйцата, които са една от най-важните храни.

Драстично расте цената на горивата, които пък дърпат нагоре разноските по доставка на храна и като цяло продукти от първа необходимост.

Инфлацията, причинена основно от огромните финансови пакети, отпуснати от правителствата в борбата с пандемията, прави така, че семействата плащат повече пари за по-малко храна.

По всички личи, че идеята на Клаус Шваб за „Голямото зануляване“ е тук отново, но под нова форма. Локдаун мелодията свири пак, но текстът на песента е друг. Процесът за „рестарт“ на съществуващите и добре обработени процеси вече е започнал, а лозунгът на Джо Байдън в кампанията му за президент „Build Back Better”, звучи по-плашещо от всякога. Умишлено създаваната криза с храните сега цели, по стъпките на глобализма, да осигури „сигурност“, защото „съществуващите ни системи се нуждаят от реформа“. И това дори не се крие от широката общественост.

В Журнала по агрикултура, хранителни системи и обществено развитие през февруари 2021 г. бе публикуван доклад, озаглавен: „Разглобяването и реконструкцията на хранителна система след COVID: Десет принципа за редистрибуция и регенерация“.

В интервю от юли м.г. изпълнителният директор на неправителствената организация „Глобален алианс за бъдещето на храните“ Рут Ричърдсън каза: „Доминиращата сега хранителна система трябва да бъде разглобена и реконструирана“.

По-късно през септември 2021, Обединените нации организираха за първи път Форума по хранителни системи, чиято мисия е: „Реконструирането на световната хранителната система, ще ни позволи да отговорим на призива на ООН да я „изградим по-добре“ (build back better, бел.а.) след COVID”

Едва преди две седмици в The Guardian Джордж Монибо – великобритански писател, известен с политически си активизъм и изказвания по теми за околната среда, пък каза: „През 2008 г. се срина банковата система, сега същото ще се случи с хранителна. Трябва да я сменим“

Видно е как един и същ наратив постепенно започва да се налага в обществото. Но какво значат думите „промяна“ и „реконструкция“ в този контекст? Оказва се, че и това не е мистерия.

Всички тези точки са новини само от последния месец, а много от тях са опорки, изказани преди дни на Световния икономически форум в Давос.

Както обичайно, повечето от проблемите, към които реагират сега експертите, вече имат предварително измислени решения.

Точно както локдауните разбиха на парчета икономиката в Западния свят докато милиардерите повишиха рекордно богатството си, а гигантските корпоративни мегалити разшириха монопола си, така и много от сега предлаганите „решения“ за кризата при храните ще имат същия ефект. Атаката срещу дребния и среден бизнес продължава с пълна сила.

Корпорации, някои от които имат ежегоден бюджет, по-голям от редица нации, разработват приложения за проследяване на индивидуалния въглероден отпечатък, които ще „награждават“ хората за това, че са направили „правилно решение“. Същата технология лесно може да се приспособи да работи и по отношение на храните.

Междувременно Бил Гейтс тихомълком се превърна в най-крупния собственик на обработваема земя в САЩ.

Всичко това цели съществуващата система за доставка и производство на храна да бъде срината със земята, а на нейно място да се появи нова – „по-добра“. Но по-добра за богатите, не за обикновените хора.

Tagged

1 thought on “Нов зловещ заговор набира сили: Ето кой го създава и какво цели!

  1. ТРЕБЕ ЗАКОН ЗА СПЕКУЛАТА И В ЗАТВОРА!!! каза:

    ТОВА НЕ Е КРИЗА ,А СИ Е ЖИВА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА СПЕКУЛА. СКОРО ПУСНАХА ОЛИО ПЛИСКА НА ПРОМОЦИЯ-МИНАЛАТА СЕДМИЦА. ТО Е СЪС СРОК НА ГОДНОСТ 1 ГОДИНА, СРОКА МУ Е НО ОКТОМВРИ 2022- ЗНАЧИ Е ПРОИЗВЕДЕНО ПРЕЗ ОКТОМВРИ 2021 И Е КРИТО ПО СКЛАДОВЕТЕ ДА ДОЧАКА ВИСОКИТЕ СПЕКУЛАТИВНИ ЦЕНИ!!!! ТАКА Е И С ЖИТОТО, ЕЛДАТА, РЪЖТА И Т.Н. НЕ ЧЕ НЯМА ПО СКЛАДОВЕТЕ, ПРАЩЯТ ОТ СТОКА НО СПЕКУЛАТИВНО СЕ ЗАДЪРЖА ДА СЕ ПЕЧЕЛИ СТОКРАТНО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *