Бахмут падна в котела! Съдбата му е предопределена!

Свят

Руският военен кореспондент Семьон Пегов съобщава, че частите на ЧВК „Вагнер“ са успели да установят контрол над село Клещеевка, югозападно от Бахмут, информират световните издания.

 

Превземането на това селище дава възможност да се прекъснат основните комуникационни пътища към Бахмут и създава възможност за тактическо обкръжаване на града от руските войски.

Според информацията, бойците от „Вагнер“ са изкарали с боеве украинските въоръжени сили от Клещеевка. По този начин не само от север, от Соледар, но и от юг обръчът се затяга около Бахмут. Което означава, че украинските дивизии в Бахмут и около него, попаднаха в котела, откъдето няма измъкване.

Няма съмнение, че украинските части в Бахмут вече са обречени. И пътят към последните две крепости на ВСУ, Славянск и Краматорск вече не се контролира от Киевските войски.

Междувременно Частната военна компания „Вагнер“ се готви да щурмува село Красное и да блокира напълно ключовия път, водещ от Бахмут към Константиновка. На практика така ще бъдат прекъснати доставките на боеприпаси и храна. И голямата елитна украинска групировка ще бъде разгромена, ако не се предаде.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *