Нов оглушителен ШАМАР за Брюксел: И парламентът на Молдова се ОТКАЗА от ЕС! Вижте ТУК!

Свят

Президентът на Молдова Игор Додон многократно заявяваше, че неговата страна няма какво да прави в ЕС. Че държавата трябва приоритетно да развива политически и икономически отношения със своя най-близък и могъщ съсед, Руската федерация, защото това изисква националния интерес на страната.

Заради тази негова непримирима позиция, парламентът на Молдова, който бе доминиран от депутати, купени с парите на соросовите „неправителствени организации“, които наричаха себе си „проевропейски“ депутати, не спираха да създават различни препятствия пред нормалната работа на президентството. Дори стигнаха дотам, че се опитаха да организира импийчмънт на президента, но не успяха. И само временно го отстраниха от неговия пост.

Но и това не помогна. Игор Додон отново е на своя пост. И отново не спира да разкрива, че ЕС е капан, в който неговата страна не трябва да попада.

И като че ли в потвърждение на тези негови възгледи, наскоро в парламента на Молдова се случи твърде любопитна ситуация. Няколко „проевропейски“ депутати, на хранилката на Сорос, поставиха на обсъждане в парламента, законопроект за включване в Конституцията на текст, че „европейската интеграция на Молдова е стратегическа цел в развитието на страната“.

Освен това, авторите предлагаха в преамбюла на Конституцията да се внесе нов текст за „стремежа на Молдова към европейска интеграция и ориентацията на страната към европейските ценности“.

При гласуването, проектът за промяна в Основния закон на страната бе подкрепен от 54 депутати. И затова пропадна. Поради простата причина, че според действащото законодателство, за да бъдат внесени изменения в Конституцията, е необходимо мнозинство от 67 депутата, които да гласуват със „за“.

Президентът Игор Додон коментира този резултат по следния начин: „Днес ние видяхме, заяви той, цитиран от ru.sputnik.md, до какво ниско ниво на поддръжка се срути идеята за така наречената „европейска интеграция“. Стигна се дотам, че дори тези депутати, които наричат себе си „проевропейски“, вече не вярват в европейския вектор и не искат да го закрепват като текст в Конституцията“.

Това президентът написа на своята страница в социалната мрежа Фейсбук.

По мнението на молдовският президент, е абсолютно неправилно и недемократично, когато се правят опити, идеологията на отделни партии за интеграция в ЕС и НАТО, да  се превърне в идеология на цялата държава.

Сега, продължава Игор Додон, въпросът за промяна на Конституцията, не може да бъде подлаган на гласуване в парламента, в продължение на една година. А всички ние знаем, завършва Додон, че след парламентарните избори през февруари 2019 г., „проевропейско“ мнозинство в парламента вече няма да има.

Напомня ли ви това с нещо българската действителност? Отгърнете нашата Конституция и ще видите същите текстове, които предлагат соросовите депутати в Молдова. Но вече надлежно закрепени в българския Основен закон.

Ето това няма нищо общо с демокрацията. Защото, както заяви президентът на Молдова, не бива идеологията на някои партии да се превръща в държавна идеология.

Но точно това се случи в уж демократична и „европейска“ България. Една компрометирана дясна идеология за интеграция в ЕС и НАТО, бе насила превърната в държавна доктрина.

Толкова за „демокрацията“ в ЕС и в България. Затова трябва незабавно да отървем нашата родина и от Брюксел, и от нашенските „демократизатори“.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

5 thoughts on “Нов оглушителен ШАМАР за Брюксел: И парламентът на Молдова се ОТКАЗА от ЕС! Вижте ТУК!

  1. Гадна история с щастлив край! За съжаление в България бе допусната огромна грешка , а нейната цена плаща както винаги обикновеният Човек!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *