Няма прошка: Кадиров съобщи за настъпление и в Луганската народна република!

Свят

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров обяви, че руските сили и техните съюзници от Луганската и Донецката народни републики са  потушили опит за контраатака на украинските военни и са развили настъпление в Луганската и Донецката народни републики.

Според Кадиров руските военни са успели да унищожат вражеска техника и украински подразделения, пишат чужди медии.

„В град Соледар на територията на Донецката народна република силите на специалния отряд „Ахмат“ заедно с войници от 6-ти казашки полк от 2-ри армейски корпус на ЛНР и войници от ЧВК „Вагнер“ успешно потушиха контраатака на украинските бандформирования, обърнаха ги в бягство и продължиха настъплението “, се разбра от думите на Кадиров в неговия телеграм канал.

Ръководителят на Чечня добави, че командирът на специалните сили на Ахмат, и заместник-командир на 2-ри армейски корпус на ЛНР Апти Алаудинов му е докладвал за унищожаването от съюзническите сили на пет вражески танка, девет бойни машини на пехотата, един МТЛБ (многоцелеви транспортьор), както и три свалени дрона на въоръжените сили на Украйна.

Според Кадиров врагът се е опитал да спре настъплението на руските войски и в района на селището от градски тип Нижняя Белогоровка в Луганската народна република. Опитът не е успял и в резултат на сражението украинските сили са понесли големи загуби във въоръжения и жива сила. Нито един подобен опит на украински групировки в тези райони да спрат настъплението на спецназа „Ахмат“ и други руски силови части не им донесе успех. Понасяйки тежки загуби, под съкрушителния натиск на съюзническите сили, украинците бяха принудени да напуснат оборудваните си укрепления, добави Кадиров.

Настроението на нашите бойци е най-решително, те са решени да победят. Триумфът на справедливостта със сигурност ще дойде на земята на руския Донбас. Нашите смели воини ще направят всичко възможно за това. Пътят на защитника на Родината е трънлив и труден, но резултатът от това праведно дело със сигурност ще бъде нашата обща победа над прогнилия Киевски режим. Ние я приближаваме смело и настойчиво всеки ден, завършва Кадиров

Също така, според руското министерство на отбраната, руските войски са осуетили атаки на въоръжените сили на Украйна в посока на няколко населени места на Луганската народна република. В хода на изпълнението на задачи в Краснолиманското направление са  отблъснати украинските части, нанесени са големи щети, а настъплението в Луганската и Донецката народни републики продължава, съобщават чуждите агенции.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *