Рамзан Кадиров обяви, че руската армия е превзела ключово селище в Източна Украйна!

Свят

Рамзан Кадиров, ръководител на руската република Чечения написа в неделя, в своя Телеграм канал, че неговите войници са поели контрола над по-голямата част от източния украински град Попасная, 

В средата на април руските сили започнаха с нова сила офанзивата в по-голямата част от източния фланг на Украйна, като някои от най-интензивните атаки и обстрели бяха именно около Попасная в Луганска област

„Бойци от чеченските специални части… взеха по-голямата част от Попасная под контрол“, написа Кадиров, който често се описва като „пехотинец“ на руския президент Владимир Путин, в публикация в „Телеграм“.

„Главните улици и централните квартали на града са напълно разчистени,“ пише той, но Ройтерс не може да провери независимо тази информация.

В Телеграм има достатъчно снимки и видеа на руски бойци, които се намират в града. Няма съмнение че са взели контрола….Попасная е важна с това че е разположена върху хълм и от нея се вижда като на длан всичко, в ясно време се вижда до 30 километра в далечина. Което означава, че това селище е ключово понеже от него може да се контролира цялата област.

Засега няма незабавен коментар от Украйна, но късно в събота Алексей Арестович, съветник на президента Владимир Зеленски, каза, че тежките боеве за града продължават. „Битката за Попасная продължава“, каза Арестович във видео в социалните мрежи.

Сергей Гайдай, губернатор на Луганска област, каза по-рано в събота, че украинските сили все още контролират района. „Ситуацията е много сложна, но е под контрол“, каза Гайдай във видео в „Телеграм“.

Припомняме, че Кадиров често публикува в „Телеграм“ репортажи и видеоклипове на чеченски войници, които участват в бойните действия в Украйна, но тяхното местоположение остава неизвестно.

Руският президент Владимир Путин издигна Рамзан Кадиров в чин генерал-лейтенант в края на март за ролята му в битките на територията на Украйна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *