Няма спиране: Русия настъпва в две направления, а другите обработва с артилерия и ракети!

Свят

През вчерашния ден руските сили нанесоха ракетни и въздушни удари по военни цели и цели с двойно предназначение в Украйна, съобщават агенциите.

 

„През деня руските сили нанесоха ракетни и въздушни удари, а също така извършиха около 15 обстрела от реактивни системи за залпов огън, включително нощен обстрел на гражданска инфраструктура с двойно предназначение на град Марганец, Днепропетровска област. През деня стреляха по Часов Яр, Донецка област, не се съобщава за цивилни жертви“.

Отбелязва се, че в запорожското и херсонското направление руската групировка продължава минометен и артилерийски обстрел на цели с двойно предназначение – цивилно и военно – по десния бряг на река Днепър.

Така бяха нанесени удари по повече от 25 населени места.

„Има заплаха от въздушни и ракетни удари по критична инфраструктура в цяла Украйна“, се казва в доклада на украинския Генщаб.

Освен това се съобщава, че руснаците продължават да концентрират усилията си върху провеждането на настъпателни операции в Бахмутски и Авдеевски райони и продължават опитите за подобряване на тактическата обстановка в Купянското и Лиманското направление.

Отбелязва се, че във Волинско, Полеско, Северско и Слобожанско направление обстановката не се е променила съществено и не са открити признаци за формиране на руски настъпателни групи.

Междувременно изтребители на руските въздушно-космически сили свалиха още два украински самолета, пишат агенциите.

Според информация, изнесена от руското министерство на отбраната, два украински бойни самолета са се готвели да извършат нападение, но са били успешно засечени и ударени от изтребителите на руските ВКС. Става дума за украински изтребители МиГ-29, които поради успешното поражение не могли да атакуват.

Според руското военно ведомство и двата изтребителя са били свалени на територията на Донецка област – един от самолетите е бил ударен в района на населеното място Шевченко, а вторият – в района на селището Богатир.

„Изтребители на руските въздушно-космически сили свалиха два самолета МиГ-29 на украинските ВВС в районите на селата Шевченко и Богатир“, се казва в официалното съобщение.

Освен всичко друго, през изминалия ден руските военни свалиха и украински хеликоптер Ми-8, но подробностите за унищожаването му все още не са известни.

Към днешна дата, по официални данни на Министерството на отбраната на РФ, от началото на спецоперацията са поразени и унищожени почти всички украински самолети и хеликоптери. По различни сведения, до 20 хеликоптера от различни типове и най-малко 30 бойни самолета все още се счита, че са останали на въоръжение в украинските ВВС.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *