Тръгнаха като аслани: Американски войски вече са до границата с Украйна!

Свят

Американски войски, а именно 101-ва въздушнодесантна дивизия, която е разположена близо до границата с Украйна, са готови да поемат предизвикателството, ако войната с Руската федерация засегне територията на НАТО.

 

Това заяви полковникът от американската армия Ед Матейдес, съобщава Newsweek, цитиран от украинския Фокус.

Войските са разположени близо до украинската граница, за да може да се събира разузнавателна информация и да се проследяват събитията в Черно море.

Според полковник Матейдес войските са готови да се бият, „ако дойде повикване“.

„Готови сме за предизвикателството, независимо от какво трябва да се изправим. Напълно съм уверен, че ще изпълним всяка мисия, която ни е поверена“, каза генерал-майор Джоузеф Макгий, командир на 101-ва въздушнодесантна дивизия.

Звеното беше дислоцирано на територията на румънската база „Михаил Когълничану“ през юли за укрепване на източния фланг на НАТО в случай, че войната в Украйна излезе извън страната.

След началото на руската инвазия, на Румъния се гледа като на център, където САЩ могат да съсредоточат усилията си да предотвратят руското настъпление в Южна Европа.

Припомняме, че не един път, западни войски са тръгвали срещу Русия като аслани, кълнейки се, че ще победят. Но…всички войски се връщаха от Русия, така както казва поговорката за асланите, че и по-зле.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *