Няма шега: Президентът на Венецуела изгони посланика на ЕС!

Свят

Президентът на Венецуела Николас Мадуро разпореди експулсирането на посланика на Европейския съюз в следващите 72 часа, предаде АП.

„Реших да дам на представителя на ЕС в Каракас 72 часа, за да напусне страната и ЕС да показва повече уважение“, заяви Николас Мадуро.

Той поиска прекратяване на „европейския колониализъм и преследването на Венецуела“.

Този ход на Мадуро дойде, след като ЕС наложи санкции на група венецуелски служители за действията им срещу конгреса, ръководен от опозицията.

По-рано беше съобщено, че Леополдо Лопес, венецуелски опозиционен политик и наставник на опозиционния лидер на страната Хуан Гуайдо, стои зад плановете за сваляне на Мадуро.

В задачата се пита само защо ЕС въобще има посланици?! ЕС не е държава, няма прерогативите на държава и не може да има посланици където и да било. ЕС е просто един съюз, който се тресе от противоречия и може скоро да се разпадне. А и никой още не е отменил националните държави в Европа.

Значи ЕС самоволно си е присвоил правото да действа като държава, каквато не е. Това не е ли достатъчно, за да характеризира облика на брюкселските управници?!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *