Областният управител на София Вяра Тодева: Няма да подам оставка

България отблизо

Областният управител на София Вяра Тодева заяви, че всеки може да ѝ поиска оставката, но не вижда причина да я подава. Докато съм областен управител ще спазвам закона и ще връщам всяко едно решение (прието в нарушение – б. р.) на Столичния общински съвет (СОС), независимо кое мнозинство го е взело, каза Тодева на брифинг пред журналисти.

„Георги Георгиев, който бе председател на СОС трябва да ме подкрепи, тъй като е юрист е много добре знае законите“, каза тя.

Тя обясни, че е върнала решението на СОС за избора на зам.-председатели и съставите на комисиите поради пропуснати съществени процедурни нарушения. В интерес на гражданите е решенията на СОС да бъдат легитимни, а моята роля ще е да връщат решенията независимо от мнозинството, за да може всички граждани да бъдат сигурни, че се взимат правилно, коментира Тодева.

Няколко са нарушенията на СОС – извънредното заседание на общинския съвет за попълване на комисиите не е свикано по правилата. Дали всички общински съветници са били в залата не ги извинява, но всички би било добре да се запознаят с правилника и законовите изисквания, за да може да има легитимни решения на СОС, каза Тодева.

Припомняме, че вчера Тодева върна за преразглеждане решението от извънредната сесия на 8 февруари за избор на зам.-председатели и състави на комисиите в Столичния общински съвет и веднага групите на ГЕРБ и БСП поискаха оставката й, а от ПП-ДБ-Спаси София одобриха направеното от нея.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *