Огнян Герджиков: Кирил Петков не е излъгал! А искането за импийчмънт е смешно!

България отблизо
Оказва се, че Кирил Петков е виновен или не е виновен от действията на трета страна – Канада. Ако в срок от две седмици Канада беше освободила Кирил Петков от гражданство, той щеше да бъде абсолютно изряден. Волеизявлението му е достатъчно.
Поведението на Петков да зависи от друга страна е правен абсурд. От Конституционния съд не са осмислили този факт. Ако Канада е имала задължение в двуседмичен срок да се произнесе за гражданството и не го прави, Кирил Петков страда, ако го направи – той е изряден. Това каза по Nova News конституционалистът проф. Огнян Герджиков.

Той бе категоричен, че не може да се търси отговорност от президента Румен Радев по този казус. За него служебният кабинет върши добра работа, въпреки грешките и трудностите.

 

За предстоящите избори проф. Герджиков прогнозира, че ГЕРБ ще бъдат първа политическа сила, но отново ще останат в изолация, а „Продължаваме промяната“ ще се нареди на второто място по брой спечелени гласове.

 

За днешния празничен ден и настоящата здравна криза юристът смята, че сме толкова будни, че не вярваме на учените. Според него обаче това не е български феномен и човек по принцип не обича да бъде ограничаван.

 

„Хората, които отричат ваксините, вируса и мерките, са и хората, които смятат, че Земята е плоска“, добави проф. Огнян Герджиков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *