Огромен скандал в Панорама: ГЕРБ и ПП се счепкаха здраво! Няма да повярвате каква е причината!

България отблизо
Лют спор се разрази в студиото на “Панорама” тази вечер. В него влязоха Делян Добрев от ГЕРБ и Асен Василев от ПП. “Вашата схема окраде парите на държавата”, заяви Добрев. Василев контрира: “Кажете, че съм аз, за да ви осъдя”. През цялото време спора продължи, като казаното по-скоро приличаше на предизборни речи, отколкото на професионален дебат.

Делян Добрев обясни първи: 

 

Не бихме преговаряли с “Възраждане”. Личното ми мнение е да не се преговоря и с ПП. Според мен те са обратното на това, което изглеждат на повърхността. Тяхното правителство работеше за интересите на Путин. Щяха да правят магистрали, не закърпиха нито една дупка. Най-големите корупционни действия бяха по тяхно време. Не трябва каквато и да е завера с ПП. Те са партия на кражбата. Това е фактура от Газпром Експорт от юли 22-ри т. г. за газ.

 

Цената е 84 долара. Купува се от дъщерна компания на Газпром на 110 евро. Това са документи. Разликата се дели по някакъв начин. Компанията е дъщерна компания на Газпром – Русия. Парите се връщат през Швейцария. От 8 месеца видяхме разруха. Не ги свалихме ние, те се свалиха сами. Те не казаха нищо, освен, че ще направят затвор в Банкя. Те са пример за корупция.

 

Категорично сме за оръжие за Украйна. Външният министър на Украйна дойде и с гласовете на Промяната ние му запушихме устата. Той не бе допуснат да говори в парламента. Готови сме да направим отстъпки за съдебна реформа, така, че колегите от ДБ да са доволни. Има документи, които доказват, че обществото е ощетено с милиарди.

 

Бих си отрязал ръката, отколкото да подкрепя кабинет на Промяната. Държавата трябва да се развива по точно обратния начин. Този газопровод е български. Изказват се разни експерти, които говорят на “алангро”, цитирам бившия премиер. През Украйна продължава да тече руски газ.

Ние теглим по 2-3 млрд и не ни дават вече. Тази безпринципна коалиция се провали. Дайте да съберем ДБ и БСП. Вие кажете за газа! Стотици милиони евро откраднахте. Вашата схема ги открадна. Кажете къде отидоха парите. Лихвите вече не са 2%, а 5%. Вие три пъти правите тази година бюджет. Хърватска изтеглиха дълг на 2%.

 

Асен Василев след него апострофира: 

 

Загубихме изборите. ГЕРБ са първа партия, хората имаха ясен избор – дали искат модел на управление без ГЕРБ и техните похвати. Ние с ГЕРБ няма да управляваме, защото е пагубно. Почти един милион човека са изчезнали от България. Няма смисъл да се срещнем с Плевнелиев, ако разговора е за коалиция с ГЕРБ. Има смисъл да се говори за политики-първо към съдебна реформа, да има съдия, която да разследва главния прокурор, да продължи социалната политика, допълнително увеличена минимална работна заплата, за се повиши прага за регистрация по ДДС.

 

На всичко това ние сме готови да го подкрепим в зала – да се увеличи заплатата на учителите. Това не е предизборна кампания. За тези неща ние ще се борим в парламента. Към 30 септември все още сме на 1 млрд. излишък. Бюджетът ще е изпълнен така, както е приет. Да, ще подкрепим с оръжие  Украйна.

 

Ние не чакаме шанс. За България е важно да има редовен кабинет, има важни решения, които трябва да се вземат. Не е окей служебен кабинет да решава за НАТО. Чухме за “Грипен”, това какво означава, каква ще е цялата сметка за това нещо. И какво означава за боеспособност на ВВС. Няма лошо да има оферти и за това нещо не може да се вземе решение без НС.

 

Миналата година ние бяхме първи и поехме отговорност. Направихме коалиция, която всички казаха, че е невъзможна. Успяхме да сглобим коалиция. Защо ГЕРБ не си сглобят коалиция за управление.

Кажете, че съм ги откраднал аз, за да ви осъдя. Газпром ни спря газа. ще да материалите в прокуратурата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *