Орбан към унгарците: Не сме сами, милиарди ни подкрепят

Свят
Вероятността войната в Украйна да се превърне в глобален конфликт нараства, каза унгарският премиер Виктор Орбан пред държавното радио Kossuth Rádió, цитиран от международните информационни агенции. Унгарският премиер каза също, че партньорите на Киев може да изпратят войски в помощ на Украйна.

„Ние сме много близо, по мое мнение, това да бъде поставено на масата като сериозно предложение за съюзниците – войниците на страните, съюзници на Украйна, също да преминат границата“, посочи Орбан.

Унгарският премиер, който не прекъсна икономическите си отношения с Кремъл и се противопоставя на европейските санкции срещу Русия заради инвазията й в Украйна, беше подложен на критики както в родината си, така и в чужбина заради това, че приемал по-скоро руския наратив за войната.

Междувременно унгарското правителство твърди, че се застъпва за незабавно прекратяване на огъня само защото дава приоритет на мира на европейския континент.

В радиоинтервюто си унгарският лидер настоя, че позицията на правителството и мнозинството унгарци за мир се споделя от милиарди хора по света, като посочи Китай, Индия, арабския свят и Африка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *