Орбан посече брюкселските бюрократи и каза могат ли да победят Русия

Свят

Ръководството на Европейския съюз се опитва да въвлече страните от общността във военни действия в Украйна, за да бъде победена Русия, въпреки че Европа търпи само загуби от това и няма сили и средства да го направи. Това мнение изрази унгарският премиер Виктор Орбан в статия, публикувана във вестник Magyar Nemzet, съобщава ТАСС.

Той отбеляза, че сега европейците „вместо мир, ред и развитие са изправени пред война, миграция и стагнация“. „Ситуацията се влошава от факта, че брюкселската бюрокрация, живееща в балона, взе редица лоши политически решения през последните години. Европа все повече е въвлечена във война, в която континентът не печели нищо, но лесно може да загуби всичко“, отбеляза унгарският премиер.

Според него ръководството на ЕС в Брюксел „не съжалява за нищо, когато става дума за война“. „Брюкселските бюрократи искат тази война, смятат я за своя и искат да победят Русия. Пари от европейски граждани непрекъснато се наливат в Украйна, санкциите удариха европейски компании, доведоха до нарастваща инфлация и лишиха милиони европейци от прехраната им“, пише Орбан.

„Преходът към зелена икономика беше оставен настрана. Днес Европа използва повече въглища и цените на енергията са по-високи, отколкото преди пет години. Европейските фермери протестират срещу ежедневните загуби, докато украинските селскостопански продукти със съмнително качество се продават на дъмпингови цени без ограничения“, изтъкна Виктор Орбан.

„Самият факт на кризата и ескалацията на военната ситуация, много преди изборите за Европейски парламент, ясно показа, че Европа има нужда от промяна“, заключи Орбан.

Източник „Гласове“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *