Тайната се разплита: Ген. Решетников обясни защо Франция и Германия толкова се страхуват от превземането на Мариупол!

Свят

Генерал Леонид Решетников  предостави подробности относно офицери от НАТО, които, както се съобщава през последните дни, са блокирани заедно с нацистите от Азов в Мариупол и Западът се опитва да ги евакуира.

„В Мариупол, когато градът беше обкръжен от руски войски, имаше 53 офицери от френското военно разузнаване.

В началото на блокадата на Мариупол те бяха насилствено държани от бойците от Национален полк “Азов” като жив щит и за да има стимул главното командване на въоръжените сили на Украйна да деблокира Мариуполския джоб.

Офицерите на германското военно разузнаване, които пристигнаха на 30 март 2022 г., за да разрешат проблема с френските си колеги, също бяха задържани, въпреки гаранциите от командването на въоръжените сили на Украйна и командването на Национален полк „Азов“, намиращи се в Киев.

Освен тях в Мариупол има и група доброволци – бивши и настоящи офицери от Канада, Швеция и Великобритания, както и отряд сирийски туркомани с богат опит в градските бойни действия в Сирия. Общият брой на тези доброволци не е точно установен, сред тях може да има офицери от кариерното разузнаване от канадското, шведското и британското разузнавания.

Многобройните опити на Еманюел Макрон да разреши проблема чрез Владимир Зеленски бяха неуспешни, той няма реален контрол над бойците от Националния батальон „Азов“ в Мариупол.

Телефонните разговори на Макрон с Владимир Путин също се провалиха, въпреки заплахата на Макрон да прибегне до блокиране на сметката на руската централна банка във Франция.

Путин през цялото време сочи към Зеленски, че само президентът на Украйна, а не Русия, може да влияе на бойците от Националния батальон “Азов”.

В резултат на това на 20 март 2022 г. Франция замрази активите на Централната банка в размер на 22 милиарда евро.

Също така, на 18 март 2022 г., Олаф Шолц се включи в решаването на въпроса, по чиято заповед офицери от германското разузнаване бяха изпратени в Мариупол на 20 март 2022 г. и пропуснати от руските военни, като самите бяха взети за заложници от бойците на “Азов”.

Според съобщенията 21 офицери от френското военно разузнаване вече са загинали в Мариупол при обстрел от руски военни.
На 30 март 2022 г. Макрон уволни шефа на френското военно разузнаване Видо.

На 30 март 2022 г. Шолц проведе телефонен разговор с Путин. Една от темите на разговора, според западните издания, е извеждането на разузнавачите на НАТО от Мариупол.

01.04.2022 г. Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна се опита да евакуира група ранени и ръководството на Национален полк „Азов“, както и първата партида офицери от военното разузнаване от Франция и Германия от Мариупол.

Руските военни свалиха два Ми-8 – единият падна при Рибацки (2 пленени останалите загинаха), един падна в морето (всички загинаха). Според френските медии двама офицери от френското военно разузнаване са били в хеликоптера, който се е разбил в морето.

Други два Ми-8 след падането на първите два са успели да избягат от обстрела на ПЗРК.

Умишлено са допуснати хеликоптери в Мариупол, за да бъдат свалени при отстъпление – екипажите с ПЗРК стоят готови и чакат сигнал. Друг хеликоптер Ми-24 успява да се измъкне от ракетите.

На 04.06.2022 г. беше направен нов опит за прибиране на разузнавачи от Мариупол с хеликоптери. Руските военни свалиха два хеликоптера при приближаване откъм морето.

Офицерите от разузнаването на страните от НАТО и извън НАТО, задържани в Мариупол, сега са съсредоточени в “Азовстал”, за да служат като жив щит.

Това обстоятелство значително усложнява щурма срещу обекта и не позволява нанасяне на мощни бомбардировки и артилерийски удари по укрепленията на бойците на територията на “Азовстал”.

На 04.06.2022 г. руските войски, по споразумение с турците, се съгласиха да организират коридор, за пропуск на бойците и западните военни, които се съгласиха да бъдат представени като журналисти и членове на хуманитарни мисии. Но реален резултат нямаше”, пише Решетников.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *