Осман Октай разнищи страхливите политици. Вижте кого обвини за агонията на властта и народа

България отблизо
ГЕРБ няма да са първа сила при предсрочни избори, такава ще бъдат ПП, които не си дадоха сметка, че влизат в леговището на алигатори. С добра усмивка и добри намерения не се постига нищо в политиката… Ако има обединение между ПП и ДБ, ще има поне 200 000 гласа отгоре на импулса за обединението. Ще има правителство без ГЕРБ, без ДПС, без БСП, без ”Възраждане”.

Стефан Янев ще изиграе важна роля в следващото управление на страната… Много по-лесно в политическата кухня да се договориш с бизнес проект, хвърляш 2-3 милиона и се разбираш, имам предвид ИТН. Много по-трудно е да се разбереш с „Позитано“ – и милиардите ще ти вземат, и нож в гърба ще ти вземат. Това заяви Октай, политически анализатор, бивш заместник-председател на ДПС пред БНР.

„Така нареченият „плавен безкръвен преход“ създаде много проблеми през последните 32 години. Ние сме може би една от малкото държави, които не можаха да създадат национален народностен характер, държавническа позиция. Винаги сме разделени. Това е големият проблем. Колкото повече противопоставяне има, толкова по-слаба държава ще бъдем, лесна за манипулиране и за употреба от външните сили“, посочи той.

 

„Формациите, които осъществиха коалицията през декември, не искат да плащат високата цена, че са виновни за разпада на коалицията. Още от тогава само ръководството на ПП проявяваше наивност, че всичко е наред. Затова прогнозирах, че по време на дебатите за бюджета разногласията ще изпъкнат, всеки ще дърпа чергата към себе си и това ще разруши коалицията. Отиваме на предсрочни избори“.

 

Анализаторът прогнозира, че президентът ще връчи третия мандат на БСП: „Иначе трудно ще обясни защо прескача БСП. Той не иска да обиди комунистите, бесепарите, не иска да го освиркат. Всичко пролича на срещата с Корнелия, независимо че искряха обидни искри между тях“, категоричен е той.

Осман Октай сподели за разочарованието си от Румен Радев: „На обща снимка в медиите видях прегръдката му с Николай Вълканов, нещо в мен се преобърна. Николай Вълканов е наследникът на Илия Павлов в „Мултигруп“, той е гуруто, покрива всички финансови и имотни ресурси около Доган. какво ще правим – ще отвоюваме държавата от мафията или ще се прегръщаме с мафията. Радев се разграничи от правителството, вместо да го подкрепи в първите му стъпки… Президентът има личен интерес по време на кампанията да не саботира изборния процес, за да има стабилно правителство в средата на ноември“.

 

Той коментира и подписването на двустранен протокол между България и Северна Македония: „Днес е прекрасен ден за Балканите. Тепърва двете нации ще се успокояват“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *