Отбраната на ВСУ е пробита! Руснаците настъпват!

Свят

DeepState потвърди информацията от Telegram канали, че руската армия продължава да громи последната отбранителна линия на ВСУ. Тя е превзела Первомайское на Авдеевското направление, което я доближава още повече до разгрома на украинската групировка в Донбас, предава „Фокус“.

Съобщава се, че руснаците са успели да пробият отбраната на стрелковия батальон на 59-та бригада и напълно да овладеят Первомайское, което дава възможност на руската армия да излезе на оперативен простор и да продължи разгрома на останалите части на ВСУ.

Руските войски са навлезли и в разположения в Донбас град Красногоровка, съобщава военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке след преглед на видеозаписи от боевете в района.

Красногоровка се намира близо до село Старомихайловка и е в основата на последната отбранителна линия на украинската групировка в Донбас. Преди войната в града са живеели около 15 000 души. Съдейки по кадрите от мястото на събитието, руските войски са влезли там с бронирани машини от югоизток от близо до Мариинка, пресичайки железопътната линия.

„Докато не се появят доказателства за противното, трябва да приемем, че Русия успешно е разтоварила стотици войници в южната част на Красногоровка и сега заема няколко жилищни района на юг и север от железопътните линии“, обобщава Рьопке.

Източник ЕПИЦЕНТЪР

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *