Ответен удар: Русия порази сграда пълна с френски наемници в Харков

Свят

Русия заяви, че вчера е атакувала сграда в украинския град Харков, в която са били разположени френски наемници, предадоха Франс прес и Ройтерс. 

Според Москва „ударът напълно е унищожил сградата, в която са били разположени наемниците“, и е убил повече от 60 души, а други 20 са били ранени. Засега тези твърдения не могат да бъдат потвърдени от независими източници, отбелязват АФП и Ройтерс.

„Вечерта на 16 януари руските въоръжени сили нанесоха прецизен удар по временен пункт за разполагане на чуждестранни бойци в Харков“, съобщи руското министерство на отбраната в „Телеграм“. То уточни, че повечето от бойците са били „френски наемници“.

От своя страна Украйна съобщи, че вчера вечерта Русия е нанесла удар с две ракети С-300 по Харков, при който са били ранени най-малко 17 души, включително две жени, които са в тежко състояние. Били са повредени и жилищни сгради.

Русия обстрелва Харковска област като част от подготовката за настъпление към големите градове, включително Киев. Тя нанася удари върху наемници и радикали, за да отслаби до минимум възможностите на ВСУ за противодействие.

Този удар по френските наемници, обаче, е ответен. Москва пое отговорност за нападението, след като вчера Еманюел Макрон обяви, че Франция ще достави на Киев допълнително 40 ракети с далечен обсег „Скалп“ и „стотици бомби“. Той добави, че Франция е „в процес на финализиране на споразумение за сигурност“ с Киев, подобно на сключеното в петък 10-годишно споразумение между Великобритания и Украйна.

Припомняме, че снощи френският президент Еманюел Макрон обяви плановете си страната му да достави десетки ракети и стотици бомби на Украйна и настоя, че „не можем да позволим на Русия да спечели“. Той заяви, че ще пътува до Украйна следващия месец. Френският президент също така посочи, че руска победа в Украйна ще подкопае международния ред. „Не можем да позволим на Русия да победи и не трябва да го правим“, каза той.

Източник: БТА, Гласове

Tagged

3 thoughts on “Ответен удар: Русия порази сграда пълна с френски наемници в Харков

  1. Кофти шега за Макарони женен за баба си каза:

    Не ги жалете тия те са убици от ЛЕГИОНА, ЛЕГИОНЕРИ!

  2. Западът , символ на Свободата загива овладян от индивиди с отклонения.

  3. Давай Русия смачкай мордите на тези изверги -фашисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *