Отговорът на Москва за взривяването на Кримския мост ще бъде страшен!

Свят

След експлозията на Кримския мост, при която загинаха трима души, украински експерти нарекоха случилото се „спусък“, който може, ако не да тласне Русия да използва тактически ядрени оръжия, то да промени статута на специалната военна операция (както Москва нарича официално войната) на антитерористична, а също и да промени самите тактики.

 

Руски експерти също коментираха взрива.

Депутатът от Държавната дума Михаил Шеремет нарече „самоубийство“, изявлението на Киев, че украинските специални служби са взривили Кримския мост.

„Опитът на украинските националисти да атакуват Кримския мост ще доведе до съкрушителен удар върху центровете за вземане на решения в Киев, военната инфраструктура и логистичните канали за доставка на оръжие. За своята провокация киевският режим ще получи такъв отговор, че вече няма да може да се съвземе“, каза Шеремет, който е депутат от Кримския регион.

Той добави, че мостът е надеждно защитен както от въздуха, така и от страната на Керченския пролив.

Още в средата на април военният експерт, доктор на военните науки Константин Сивков посочи като центрове за вземане на Украйна Върховната Рада, президентския дворец на Зеленски, президентската администрация, Министерството на отбраната и Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, разположени в Киев на „Повитрофлотски проспект“, номер 6. В момента центровете за вземане на решения не са цел на специалната военна операция, насочена към демилитаризация на Украйна, но във всеки един момент ситуацията може да се промени драстично и Киев ще бъде виновен за това.

Всички координати на центровете за вземане на решения са добре известни на руските разузнавателни служби и в този случай Русия няма да има друг избор, освен да отвърне на удара. Но това определено ще бъде повратна точка в цялата война, тъй като руската армия ще получи картбланш и правото да използва така наречения знак за делимост – прецедент, след който е разрешено използването на всякакво оръжие.

Експертите смятат, че Въоръжените сили на Украйна са в тежка криза и има някои признаци, че те ще бъдат разгромени много скоро. Основният знак за предстоящия крах на украинската армия е призивът на президента Володимир Зеленски към НАТО за превантивен ядрен удар срещу Русия.

„Това показва, че украинската армия, въпреки формалните успехи и напредък, не само не се чувства способна да победи Въоръжените сили на РФ, но и самата тя е близо до пълно поражение“, казва докторът на военните науки Константин Сивков.

Междувременно в руската Държавна дума определиха терористичната атака на Кримския мост като обявяване на терористична война. Видният руски депутат Олег Морозов  заяви, че разрушаването на моста вече не е просто предизвикателство, а обявяване на война без правила.

„Срещу нас се води неприкрита терористична война. Освен това отдавна обявяваната терористична атака срещу Кримския мост вече не е просто предизвикателство, а обявяване на война без правила“, каза той.

Депутатът отбеляза, че подобни инциденти ще се случват все по-често, ако Русия не им даде „адекватен” отговор.

„Реакцията на Киев на унищожаването на цивилна инфраструктура свидетелства за терористичната му същност“, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *