От последната минута: Служебното правителство въвежда строги Ковид мерки, които засягат всички!

България отблизо

До три седмици в ресторант, кафене, кино, банка или държавна институция ще се влиза само с т.нар. зелен сертификат. Това означава един от следните документи – сертификат за ваксинация, документ за преболедуване на COVID-19 или току-що направен PCR или бърз антигенен тест, който е отрицателен.

Строгият пропускателен режим ще важи не само за заведения и търговски обекти, а за цялата държавна администрация. Тези правила ще заместват затварянето на заведенията без компенсации и ще важат само, когато държавата се намира в „червена“ зона.

Това съобщиха от Сдружението на заведенията в България след поредната среща на туристическия бранш с министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, министъра на туризма Стела Балтова, държавния здравен инспектор Ангел Кунчев и експерти. Бързите антигенни тестове ще бъдат за сметка на държавата. Браншът е предложи към гореизброените „пропуски “да се прибави и тест за антитела, но това не е било прието от властта.

Малко по-рано днес в телевизионно интервю министърът на здравеопазването открито намекна, че се върви към мерки, които копират модела в други европейски държави. „Към днешна дата няма да има промяна в действащите мерки, но посоката, в която се върви, е нашите мерки да станат като в Гърция, Франция, Германия, Италия „, допълни Кацаров.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *