От последната минута: Шефът на парламента пипна Ковид-19 на заседанието при президента?! Ще има ли и други заразени?!

България отблизо

Председателят на Народното събрание Никола Минчев е с положителен тест за COVID-19.

От парламента уточняват, че той се е почувствал зле след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, продължило близо шест часа. След това той си е направил тест.

През следващите дни Минчев ще участва в заседанията на парламента дистанционно по електронен път при спазване на приетите от Народното събрание правила.

Засега никой друг от участниците не се е оплакал. Но явно всички, които са присъствали на срещата ще трябва да се самоизолират.

Според заповед № РД-01-610 от 22.10.2020 г. на здравния министър обаче всички контактни на шефа на парламента подлежат на карантина за срок от 10 дни, считано от последния контакт с потвърдения случай. Това означава, че всички присъстващи на Консултативния съвет по национална сигурност, чието заседание продължи близо 6 часа, би трябвало да бъдат карантинирани в домовете си с предписание на директора на Столичната регионална здравна инспекция.

На срещата при президента присъстваха министър-председателят Кирил Петков, представители на парламентарните групи, вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, министрите на вътрешните работи и на отбраната Бойко Рашков и Стефан Янев, заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова, ръководителите на Държавна агенция „Национална сигурност“ и на Държавна агенция „Разузнаване“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *