От последните минути: БНБ съобщи КАКВО става с ЧЛЕНСТВОТО ни в ЕС! Фактите са поразяващи!

България отблизо

Българска народна банка изнесе нови ужасяващи данни за депозитите на домакинствата в края на десетгодишния период от членството ни в ЕС през 2017 г. Данните са цитирани от dir.bg.  

С близо един милион са намалели депозитите на българите до 1000 лева, заедно с тези от 1000 до 2000 лева. Всеки разбира, че тези депозити са мизерните, спестени за черни дни, пари на най-бедните българи.

Но някъде около милион от тези бедни хора са ликвидирали своите спестявания, по всяка вероятност, за да покрият увеличените разходи за отопление и осветление през зимата.

И това не е всичко. Освен, че са ликвидирали своите влогове, тези българи сигурно са изтеглили и кредити. Защото е ясно, че с 1000 или с 2000 лева не е възможно да се посрещнат космическите разходи за топло и светло през зимата. А тези, които не са ликвидирали депозитите си, също са теглили заеми. Така, хората, които живеят на заеми стават около  милион и половина или  два милиона души.

Останалите 4 милиона, също имат малко спестени пари, но не ги пипат. И се мъчат да изкарат месеца с мизерната заплата или още по-мизерната пенсия.

А сега нека да видим колко са богатите?

Хората с депозити над 1 милион лева са общо 170 165. Кандидат милионерите с депозити от 500 хиляди до 1 милион лева са общо 100 904. Най-много са тези с влогове от 200 хиляди до 500 хиляди лева. Техният общ брой е 281 956. Следователно общият брой на богатите е около 553 хиляди души. А това е  8% от общия брой на хората в България по данни на Националния статистически институт.

Тези данни на БНБ показват ужасяващата бедност, която вилнене в цяла България. Бедни са работещите. Бедни са пенсионерите. Още по-бедни са безработните. Общо 92% от хората в страната едва свързват двата края.

Но това изобщо не пречи на Борисов и ГЕРБ, нито на ЕС, да залъгват хората с някакво европредседателство. Да харчат измъчени пари за помпозни ремонти на НДК. И да принуждават хората с частни съдебни изпълнители и полиция да плащат данъци, въпреки ужасяващата бедност, в която живеят.

Не пречи Борисов да обикаля Западните Балкани и цяла Европа, напъвайки се да изпълни указанията на шефовете от Брюксел. И ако може, да вкара в капана на ЕС останалите балкански страни. Като по този начин, за пореден път, прекъсне пътя на руският природен газ от Южен поток. За да навреди още един път на нашите братя-славяни от Руската федерация.

Ние, само за 27 години, откак ни управляват Брюксел и Вашингтон, се върнахме в онези времена, които описва Христо Смирненски в „Братчетата на Гаврош“. Деца, треперещи от студ и глад, които гледат бляскавите витрини, обсипани с всевъзможни неща, но не могат да си купят нищо от тях.

Мизерията, в която живеят милиони българи не пречи на Борисов да ни каканиже за магистрали, градинки и пейки. Но кои ползват тези магистрали? Само богатите, дето фучат по тях с мощните си джипове. И гледат на нас, обикновените хора с непоносимо високомерие. И презрение. Все едно, че не те са ограбили нас и сега се къпят в лукс и охолство, а ние сме взели техните пари.

Ето затова не е вярно, че народният съд бил осъдил невинни хора! Невинни ли са богатите 8%, които ограбиха България и българските граждани и станаха причина за мъчителната смърт на стотици хиляди хора, които умряха от глад, мизерия и липса на лекарства?

Невинни ли са управляващите, които в сговор с чужди държави, унищожиха българската икономика и българската държава? А сега се опитват да унищожат и съзнанието на хората с разни джендър образования и идеологии, като ликвидират самата основа на нашето общество – традиционното българско семейство?

Затова навремето големият Христо Смирненски изригва: „Два свята – единият е излишен!“ И този могъщ вик се носи през времето, за да всява страх и паника сред новобогаташите. И да дава сили и увереност на унизените и угнетените. И така ще бъде, докато справедливостта не възтържествува! Завинаги!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “От последните минути: БНБ съобщи КАКВО става с ЧЛЕНСТВОТО ни в ЕС! Фактите са поразяващи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *