От последните минути: Денков заложи капан на служебното правителство

България отблизо

Скандално решение на изпроводяк огласи премиерът в оставка Николай Денков. Това се случи по време на днешното заседание на Министерския съвет (МС) и е свързано с болниците из страната.

Редом с това той призна и за капан, който остава за решаване от следващото правителство – което и да е то.

 

„В изпълнение на управленската програма на правителството ще предложим и важни промени в Закона за лечебните заведения. Промените въвеждат забрана за разкриване на нови болници до утвърждаване на новата здравна карта на страната“, това заяви премиерът в оставка Николай Денков в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

„Националната здравна карта показва реалните потребности на хората в различните региони – къде има нужда да се разкрият нови болнични легла, къде има нужда от повече специалисти и съответно къде е необходимо здравната каса да покрие тези нужди.

Последната здравна карта е правена преди 6 години. При сегашната ситуация, в която няма ограничение за разкриване на нови болници, в някои региони и области се оказваме с ненужно много болнични легла на фона на липсващ персонал, а в други области хората нямат достъп до качествени здравни грижи.

 

 

Затова в този мандат Министерството на здравеопазването (МС) започна актуализация на националната здравна карта на България. Следващото правителството може и трябва да завърши този процес за около 2 месеца„, посочи Денков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *