От последните минути: Депутати от опозицията блокираха трибуната в НС. Спрете унищожаването на България, скандират те

България отблизо

“Недопустимо е в момента българските миньори да бъдат на улиците и вие по никакъв начин да не се интересувате. Унищожавате енергетиката, утре хората няма да имат ток, защото трябва да сложите едни големи пари в джобовете си. Но българите виждат, че за пари и по нареждане отвън сте готови да затриете българската икономика и хората в нашата страна”, заяви Павела Митова от “Има такъв народ”.

В залата последваха аплодисменти от останалите депутати от групата.

 

“Приключихте ли процедурата?”, попита председателстващият заседанието Никола Минчев.

 

“Аз приключих, но няма да мръдна от тук”, категорична беше Митова.

 

“И от тук може да гласувате, но има само един пулт”, отвърна Минчев.

 

След думите му около трибуната се наредиха депутати както от ИТН, така и от БСП. Минчев обяви 10-минутна почивка, но Борислав Гуцанов от левицата заяви, че няма да си тръгне.

 

„Опозицията се опитва да блокира работата на Народното събрание и да влезе в новините в 19:00 и не могат да решат кой да яхне протеста пръв. БСП се опитват цял ден да влезе в новините от залата – не им се получи, Възраждане са с руското знаме на протеста и раздават сандвичи със сирене, Руди събира някъде подписи за партия МЕЧ, но ИТН ги финтира всички и в последния момент излязоха на трибуната и разкъсаха черните си ризи, с които уж трябваше да крият колко по-черни са душите им“, написа Искрен Митев от така наречената „Демократична България“ във Facebook.

Припомняме само, че депутатите от ПП-ДБ, колкото и да се правят на чистички и невиннички,  спряха руския газ преди няколко месеца и предизвикаха най-големия ценови скок в историята на България. Сега подготвят нов ужасен ценови скок с увеличаването на бензина, тока и всички останали продукти.
Така че нека представителите на тези партии да замълчат, защото са за затвора, а не за парламента.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *