От последните минути: Изчислиха как Борисов ще унищожи ГЕРБ

България отблизо
Математиката е точна наука. Числата нямат емоции.
А резултатите от тях са фактологични. Какво показаха изборите вчера?
1. Средният резултат на ПП/ДБ за страната е под 9%. Ако приемем, че средният процент гласували е 35, това означава, че ни управляват хора, които имат 3.15% електорална тежест на национално ниво. С такава тежест морално ли е да се променя конституцията, да се отменят национални празници и да се бутат паметници? Риторичен въпрос… За София: изключително силната кандидатура на Васил Терзиев и добрите позиции на Спаси София стоят зад резултата, нека той не се бърка с електорална подкрепа за партиите зад него.
2. ГЕРБ губи електорална подкрепа, с някои изключения. Сглобката на Бойко Борисов работи против ГЕРБ. Това е нормално, когато си спечелил избори и харижеш властта на други, за да те „изперат“, стойностите падат ли падат…
3. БСП направи голям пробив в София, въпреки разпада на структурите й в страната. Не, не вярвам за софиянци социализмът да е привлекателен, просто това е протестният вот, който на втория тур има потенциала да се увеличи.
4. Възраждане вече е национално представена партия и в местните парламенти в цялата страна. И не, не си мислете, че национализмът е загубил енергия, просто лицата на Възраждане са непознати и все още са непопулярни. 10% от общинския съвет в Кърджали ще се държи от тях. И горе-долу толкова в цялата страна. Ако станат по-умерени и спрат с антиевропейското говорене и с шумкарските идеи за печеливши общински дружества, ще спечелят доста.
5. Има такъв народ задържа резултата от парламентарните избори и предсказанията, че ще изчезнат от политическата карта очевидно няма да се случат.
6. И тези избори показаха и доказаха, че българинът не вярва в честността на изборите въобще. Не, не ми говорете, че не му пука за това кой го управлява. Не е така. Аз гпостоянно говоря с хора с различни професии и социален статус и искам да ви кажа, че не виждам никаква разлика в убеждението им, че всичко е решено предварително и резултатът просто ни го съобщават.
Амелия Димитрова
Фейсбук

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *