От последните минути: Протестиращите чакат Денков „да се накани“ да иде при тях. Плашат с ефективни стачни действия и парализа на цялата държава

България отблизо
Протестиращите в района на Стара Загора миньори и енергетици заплашват с ефективни стачни действия и обещават, че „няма да има връщане назад“. Демонстрациите срещу териториалните планове, които целят да определят начина, по който ще бъдат разпределени средствата за засегнатите от зеления преход региони, продължават и към този час. Недоволните въглищари са категорични, че ще чакат премиера акад. Николай Денков „да се накани“ да отиде при тях. 

Вчера в Министерския съвет Денков заяви, че се надява на диалог. Синдикатите обаче не отидоха на среща. Премиерът заяви, че „през мегафони“ разговор няма да стане.

„Продължаваме да чакаме премиера. Надяваме се и парламентарно представените групи в задругата също да вземат отношение. Като не идват, ще ги чакаме, докато се наканят да дойдат“, заяви пред Нова телевизия един от протестиращите въглищари.

„Цяла България чува това, което някой друг казва, а не това, което ние казваме. Не сме тук за пари, а за да запазим това, което е останало от Българея. Унищожиха всичко тези хора. Бъдещето на страната е обречено. Какъв е този план? Антибългарски“, категоричен бе един от недоволните.

Протестните блокади продължават вече четвърти ден.

 

Пред Българската национална телевизия служителите на ТЕЦ-овете питат защо планът не е публично достъпен и къде е реакцията на Брюксел. От там се усъмниха, че плановете изобщо са изпратени.

 

“Диалогът винаги е отворен, но исканията ни са да се изпълни онова, което е гласувано в НС – 2038 г. да се затворят мощностите на въглищните централи, без никакво затваряне преди това”, категоричен бе един от демонстрантите.

 

“Не знам какво е изпратено, защото не съм го виждал. Опитах се да открия текст, но няма никъде нищо”, обясни служител на ТЕЦ “Бобов дол”.

Tagged

1 thought on “От последните минути: Протестиращите чакат Денков „да се накани“ да иде при тях. Плашат с ефективни стачни действия и парализа на цялата държава

  1. Не чакайте плъх да дойде при вас ,а спирай те на мига тока и да работите и тогава ще ги видим тия лъжци какво ще правят

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *