Канадецът се провали: Стефан Янев оглавява нова партия от Шипка, президентът Радев му помага!

България отблизо

Бившият служебен премиер и военен министър Стефан Янев смята да се върне на бял кон във властта, създавайки своя партия. Вече е насрочена и дата за нейното учредяване, но неофициалният старт на проекта ще бъде даден на 3 март от връх Шипка, твърди „Марица“.

Очаква се Янев да отиде за тържествата там, където вероятно няма да има представители на управляващите заради войната в Украйна. Това разказаха близки до бригадния генерал, който два пъти беше назначен от президента Румен Радев за служебен министър-председател, съобщава Блиц.

Засега се предвижда основаването на новата партия да стане на 19 март. Името й все още не е избрано, но със сигурност ще се търси патриотичен елемент.

„Не се чувствам виновен за нищо, което съм казал или направил. Във всичките си действия съм се ръководил единствено и само от интересите на България“, заяви генералът.  И обвини сегашните партии в популизъм и лансиране на емоционални тези.

„Вместо да се търсят работещи решения, се генерират краткосрочни политически дивиденти на базата на страданията на хората“, заяви бившият военен министър.

Янев разчита на избирателите, които н​е са съгласни с водената политика спрямо войната в Украйна, определена от самия него в началото като военна операция.

Със сигурност Янев разчита на патриотично настроените хора в България, както и на симпатизантите на президента Румен Радев.

При евентуални избори партията на Янев спокойно може да гони около 15-20% подкрепа, твърдят пък социолози.

Първи прогнозира раждането на новата формация бившият конституционен съдия и ексдепутат на ГЕРБ Георги Марков. „Партията на президента е готова предсрочно. Това следва от отстраняването на министър Янев, който вероятно ще се върне в президентството и ще оглави нова ляво-либерална партия. Тя ще се яви още на предсрочните парламентарни избори и ще измести БСП“, коментира Марков във Фейсбук.

Той поясни, че партията ще е пронатовска: „Янев е в списъка на посланик Нанси Макълдауни като надежден. Днес тя е военен съветник на вицепрезидента Харис.

Новата формация ще спести русофобската реторика и ще свали от власт Канадеца. Това е моята прогноза. Последните 2 години много познавам – от изборите до дупка до това, че Гешев ще надживее това правителство и парламент“, написа още Георги Марков.

Дали обаче Георги Марков ще се окаже прав – това засега е под голям въпрос. Защото новата партия, веднъж тръгнала или ще се провали като партиите на Слави и Киро, или ще бъде наистина партия, която отстоява българските национални интереси и тогава ще има дълъг живот.

Иначе ще сме свидетели на поредния инженерен проект.

Дано ген. Янев, заедно с президента Радев да удържат на либералния натиск и да поведат България към нова епоха. 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *