От последните минути: Румен Гечев предрече масови протести след месец. Българите ще скочат, защото…

България отблизо
В България богатите стават все по-богати, а бедните все по-бедни. Това заяви в студиото на NOVA проф. Румен Гечев от БСП.

Ако минималната работна заплата бъде намалена, а не увеличена, ще има масови протести.

 

Това е скандално. Предложението на колегите в парламента е уникум в световната стопанска история. Престъпление е да намалиш минималната работна заплата, когато годишната инфлация ще е между 12 и 14%”, каза той.

По думите му ГЕРБ, ДПС, „Български възход” и „Продължаваме Промяната гласуваха  „за” на първо четене. Тогава БСП пояснихме къде сме ние спрямо Европа.

 

Беше прието, всички гласуваха и подкрепиха увеличението на 850 лв. и за две седмици нещо стана. Не знам какво им препоръчаха”, обясни проф. Гечев.

 

Според него изглежда сякаш здравият разум надделява и партиите ще вземат правилното решение.

 

Предложението на БСП отговаря на Европейската директива, която задължава страните членки в 2-годишен период да приведат минималните заплати на поне 50% от средните, уточни депутатът.

 

За да бъде по-висока средната заплата трябва да имаме по-висок икономически растеж, коментира още Гечев.

 

„В удължаването на бюджета в Бюджетна комисия имаха наглостта да не допуснат за обсъждане въпроса за увеличението на минималната работна заплата. Ние го прокарахме през Кодекса на труда”, заяви той.

Tagged

1 thought on “От последните минути: Румен Гечев предрече масови протести след месец. Българите ще скочат, защото…

  1. Не мога да си обясня защо най-бедните в ес поддържат партии, които изпълняват чужди поръчки и приемат закони против тях! Дали не е мит интелигентността на българите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *