От последните минути: Русия взема под свой КОНТРОЛ Черно море! Дипломация няма да има!

България отблизо

В отговор на нарастващата наглост на Военно-морските сили на САЩ, които нахлуха преди време в акваторията на Черно море и под формата на военни учения шпионират руското черноморско крайбрежие, представител на министерството на отбраната на РФ е заявил, че от сега нататък Русия ще взема под свой контрол всеки американски боен кораб или самолет, който се осмели да се появи в Черно море.

И като начало на прекратяването на шпионската дейност на САЩ в Черно море, Русия прихвана нахлулия в черноморската акватория американски боен кораб „USS Ross“. Есминецът „Росс“ е мощен ракетен разрушител, който патрулираше в Черно море по време на държавния преврат в Украйна. Същият кораб заедно с есминецът „Портър“ стреляха с ракети „Томахоук“ по сирийската военно-въздушна база „Шайрат“, макар че ракетите им не можаха да нанесат никакви поражения на базата, която бе предварително евакуирана. И двата американски разрушителя – „Росс“ и „Портър“, всъщност  разрушиха само няколко стари макета на сирийски самолети.

С други думи този боен кораб на американските Военно-морски сили има история, която е тясно свързана с безцеремонното и нагло нахлуване на САЩ в жизнено важните за Русия околности, които се простират пред нейните гранични застави. Затова, след влизането на есминеца „Росс“ в черноморската акватория, той бе взет под контрол от руските брегови радиотехнически средства, които няма да го изпуснат от поглед, където и да се намира в Черно море. Също така, близо до американския военен кораб, като сенки се движат патрулният кораб „Василий Биков“ и разузнавателния кораб „Иван Хърс“.

По този начин ще се процедира с всеки военен съд на НАТО, който се появи в Черно море. Същото се отнася и за самолетите на НАТО, разузнавателни и бойни, които решат да прелетят близо до границите на Руската федерация. Засилено е вече и патрулирането по границите на Русия с другите държави, които са превърнати в непристъпни крепости, през които врагът не може да нахлуе.

Това се наложи, поради простата причина, че през последните години Русия е изправена пред безпрецедентна дейност на Алианса близо до границите си. НАТО го нарича „възпиране на руската агресия“. В същото време Кремъл подчертава, че Москва не представлява заплаха за другите страни, но няма да остави действия, които са опасни за нейните интереси, без отговор.
И този отговор ще бъде твърд, категоричен и безапелационен. Защото когато военен блок се мотае близо до границите ти, сътрудничеството и партньорството отпадат. И остава само един единствен императив – защита сигурността и суверенитета на родината. Затова нека натовци да не си правят никакви илюзии и да се махат по-скоро от границите на Русия, за да не се наложи да ги изгонят от там по трудния начин.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “От последните минути: Русия взема под свой КОНТРОЛ Черно море! Дипломация няма да има!

  1. На България……ЕДИНСТВЕНО – ВЕЛИКА братска РУСИЯ би подала помошта СИ истински, макар и с известни резерви заради нашите продажни политици придържащи се към алианса и отдавна предали интересите на България !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Напълно те подкрепям, но не виждам тук други коментари в подкрепа на Русия. Защо господи, толкова ли сме продажни и неблагодарни? Не останаха ли истински българи? И да ми публикувате адреса не съм против, не се крия от никого и от нищо. Това е мое мнение и не се страхувам да го изкажа!

  2. Ето и аз съм на същото мнение!!Нашите мръсни еврокраварски подлоги отново ни поставиха на губещата страна!!Дай, Боже, Русия да приключи НАТО и наглите кравари!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *