От ЧВК „Вагнер“ разкриха дали е превзет Бахмут и какво става с остатъците от ВСУ

Свят

Бахмут (Артьомовск) в ДНР е практически освободен, остават около 200 метра по права линия до входа на града, каза боец ​​от ЧВК Вагнер.

 

До четвъртък сутринта руските части прочистиха района около училището и се приближиха до последния укрепен район на украинските войски, останали в града.

„Ако тръгнете по диагонал от тази сграда към пътя, към изхода от града (кръстовището на улиците Юбилейная и Леваневского, по които Въоръжените сили на Украйна снабдяват гарнизона си – бел. ред), остават да се изминат 200 метра. Нищо не е останало “, каза боецът.

По думите му, украинците е трябвало да се оттеглят зад улица Чайковски, където украинските войски се опитват да изградят отбранителна линия.

Заради отчаяното положение украинското командване хвърля в боевете за града части от т.нар. „Настъпателна гвардия“, която трябваше да е ударна сила в голямото контранастъпление.

Става дума за формирования, които са създадени през последните няколко месеца от личния състав на Националната гвардия, Националната полиция и Граничната служба на Украйна. Тоест, това е набързо скалъпена част, която няма голям боен опит, за да стане чак ударна сила в евентуално контранастъпление.

Въпреки това, Въоръжените сили на Украйна оказват ожесточена съпротива и водят интензивен артилерийски обстрел по руските позиции. Само че боеприпасите им са на привършване, отбеляза вагнеровецът.

Tagged

2 thoughts on “От ЧВК „Вагнер“ разкриха дали е превзет Бахмут и какво става с остатъците от ВСУ

  1. За голямо съжаление УКРАИНците са разблокирали единствения път за снабдяване на воиските си в Бахмут и сега могат да получават всичко каквото им е нужно ! Аз като офицерв сухопътните войски , бих казал за сетен път че руското висше офицерство е тъпо като галош къде са им разузнавателните органи ? Защо толкова лекомислено водят тази война вече 14 месеца ………………От колко седмици УКРИТЕ атакуват фланговете ? Там войници ли има или тиловаци ?! Пригожни с право ги обижда ………как може да се воюва на фронт 1460 км в съотношение 1 : 1?! Колко танка имат руснаците на този фронт ………Виждам ударите на БМ- 21 по площи където няма никакви окопи и войски на Украйна ………………това са неефективни бойни действия ………някой бърка картите на предната линия ……..войските на Русия са малочислени ! самолетите със зор извършват по пет нальота на ден

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *