Пада ли правителството? Борисов: Сглобката не съществува, те са наши най-яростни противници

България отблизо

Сглобката не съществува. Нищо сглобено няма. Напротив – те са наши най-яростни противници, но не по наша вина. Това ще си проличи още в сряда. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Казанлък. Той лично поздрави Живко Тодоров за спечеления нов кметски мандат в Стара Загора.

„Ако на втори тур направят безпринципни сглобки, голямата сглобка ще се разруши. Надявам се и ГЕРБ и ПП-ДБ да сме разумни и да си спомним, че сме в сглобка. Аз не виждам в сряда как можем да седнем заедно да говорим”, посочи той.

Бойко Борисов иронизира и реакцията на Корнелия Нинова, която отхвърли недадената подкрепа от ГЕРБ за кандидатката на левицата за кмет на столицата Ваня Григорова.

„Корнелия Нинова толкова се уплаши, че Ваня Григорова може да победи, че не ни иска подкрепата. Ние не, че я предлагаме, просто призовах хората да си изберат между Държавна сигурност и държавна собственост. Отпадат приказките за синя София, че комунизмът е лош. Сега ще ми е интересно за Паметника на Съветската армия какво решение ще вземе Терзиев, ако е кмет. То ще им се върне всичко. Ще гледаме как ще се развият събитията в София“, заяви лидерът на ГЕРБ в Казанлък.

Борисов обясни, че сглобката е паянтова и не знае как ще се гласува бюджет. Обясни, че ще се гласува, ако има ясно разписано какво ще се случва по градовете.

„Повече не може да им вярваме на обещания. Не пише ли „Обход на Пазарджик, на Пловдив, на Хасково. След това – Русе-Търново. Разбирам да не искат тунел под Шипка, да започнат на друго място да го правят, но няма проект, нищо няма“, каза той.

„Ще говоря след изборите с групата, с партията, сега поне да има местна власт, за да няма пълен хаос. Щеше да е лесно, ако имаше споразумение. В момента сглобката не съществува, нищо сглобено няма, напротив те играят с нашите противници срещу нас, ако продължат да го правят, ще си проличи още следващата сряда. Не по наша вина“, каза Борисов.

Той добави: „Ако на втори тур направят безпринципни сглобки, голямата сглобка ще се разруши. Надявам се и ГЕРБ и ПП-ДБ да сме разумни и да си спомним, че сме в сглобка. Аз не виждам в сряда как можем да седнем заедно да говорим. Най-враждебно е тяхното отношение”, посочи той.

„Не знам с какви очи приказват какво щели да направят. Три години защо нищо не направихте?”, посочи Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *