Пак започнаха да ни обработват за еврото! България ще цъфти, а може и да върже!

България отблизо

Непрекъснато в България икономисти и журналисти  разпространяват  митове, че влизането ни в Еврозоната и въвеждането на еврото ще доведе до инфлация и повишаване на цените.

Това изобщо не е вярно заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел на семинар на ГЕРБ в Стара Загора.  Последните няколко разширявания на Еврозоната със страни от нашия регион категорично го доказват. След приемането на еврото в Литва преди три години,  цените се повишават с 0.1% и то  в края на годината. Словакия и Словения, които го приеха по-рано отчетоха поскъпване  с по 0.2%, което е толкова дребно увеличение, че може да не идва от европейската валута, а от други  фактори, заяви Майдел.

„Не само, че няма да обеднеем след влизането в Еврозоната, а напротив, даже ще повишим жизнения си стандарт. Това показват заключенията на икономическият анализ на Института за пазарна политика, който беше изготвен лично по моя поръчка, похвали се евродепутатката.  Е, щом е направен по нейна поръчка, може би трябва да й повярваме?

Щом си е направила труда да дойде в България и да ни чете лекции, сигурно трябва да й повярваме. Мнозина от нас даже не знаеха, че имаме и такъв евродупутат, но не е късно да научим.

Цялата тази патетично пледоария  дамата изнесе пред 150 представители на местни власти, областни и общински ръководства на ГЕРБ от района на Стара Загора. Да се чудиш защо е била толкова път! Вероятно разчита, че те като апостоли ще хукнат да разпространяват словото й по села и паланки и да убеждават бабите да кътат пенсиите си в европейска валута.

Не можем да разберем защо са тези спорадични атаки върху народа български и песнопения колко ще е хубаво да приемем еврото. Та нали в момента никой не ни иска, даже и в чакалнята? Пък и да влезем, ще си стоим там до пенсия!

Има стотици подписки онлайн за запазване на националната ни валута, която така или иначе е вързана за европейската. Има хиляди примери от съседни и не толкова съседни страни, че няма да забогатеем, а ще обеднеем.

Някой обаче упорито иска да ни набие в главите, че джобовете ни ще започнат да се пръскат от пари, когато си сменим платежното средство.

И този някой е политическата върхушка. Нашите управници отдавна работят в евро, спестяват в евро, правят си сметки в евро, а този, който ни вкара в еврокошарата ще спечели милиони.

Българинът обаче не иска това европейско семейство, в което ще стои накрая на трапезата и ще чака да му подхвърлят огризки. И без това живее на подаяния.

Иска си левчето, иска си останките от националното достойнство. И се чувства някак по-сигурен с 200 лева, отколкото със 100 евро пенсия.

И тези семинари, тези съвети, това сладкодумно и упорито убеждаване как ще забогатее в чакалнята, имат обратен ефект.

Колкото повече натискаш нашенеца за нещо, в което той не вярва, толкова повече се убеждава, че някой яко го лъже.

Оставете ни валутата и спрете да ни сваляте еврозвезди!

Първо спасете бездомниците и децата, платете на лекарите да ни лекуват, дайте пари на пенсионерите и болните за хляб и лекарства и после ни убеждавайте колко добре си живеем.

Колко е добре – сами виждаме!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

1 thought on “Пак започнаха да ни обработват за еврото! България ще цъфти, а може и да върже!

  1. ХА-ХА-ХА…
    .
    След като Боко-вистите ни вкараха „успешно“ в Шенген…, някак естествено решиха да ни „вкарат“ също толкова „успешно“ и в… Еврозоната…
    .
    – Хвала на такива аслани с д@пета н@срани…!!!
    .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *