Неочаквано и СМЕЛО: Вижте кой СКОЧИ на САЩ и ЕС! Причината ще ви ШОКИРА!

Свят

След неочакваното излизане на САЩ от ядрената сделка с Иран, гаранти по която са държавите САЩ, Русия, Китай, Великобритания, Германия и Франция, Ню Йоркското списание “Форбс“ написа в статия на Джим Крейн, че сега Иран може да го спаси само ядреното оръжие.

Верността на тези думи се потвърждава категорично от факта, че Тръмп не спира да обвинява Техеран в лъжи, защото уж не бил прекратил ядрената си програма. А „съюзникът“ на САЩ в Близкия Изток, Израел, непрекъснато и съвсем безнаказано бомбардира ирански военни бази в Сирия. И убива десетки иранци.

По такъв начин, ядреното оръжие стана насъщна необходимост за запазване целостта и суверенитета на Иран. Дори Джим Крейн признава, че Иран е действал честно спрямо шестте държави, с които сключи споразумението за спиране на ядрената си програма. И сега няма ядрено оръжие.

И веднага, критиците на иранския президент Хасан Роухани, се нахвърлиха яростно срещу него. Те го обвиниха, цитирани от rusdialog.ru, че е „глупак и слабак“, защото той вече няма никакви инструменти, с които да отстоява интересите на своята страна. И дори няма възможност за символично възмездие за убийството на иранските войници.

По думите на мнозинството от хората в Иран, стратегическата грешка на Роухани е в това, че започнал преговори със САЩ преди страната да се сдобие с ядрено оръжие. Критиците вътре в Иран смятат, че е трябвало да се следва успешната стратегия на Северна Корея, която започна преговори след като се сдоби с ядрено оръжие и средства за доставянето му до територията на САЩ.

Поредното доказателство за вероломството на САЩ е, че три години след като Иран унищожи своите ядрени центрофуги и съоръжения, Америка размисли. И сега Техеран е лишен от всякакви лостове за защита на своя суверенитет.

Той не може да противопостави нищо срещу търговските санкции на САЩ, които убиват икономиката му. Но по-лошото е, че Иран се оказа напълно безсилен пред лицето на опасностите, включително и за военни действия от страна на САЩ и неговите съюзници в Близкия Изток.

Ето защо, критиците на Роухани в Иран заявяват, че създаването на ядрена бомба е единственият рационален вариант. А това означава възобновяване на ядрената програма на Техеран.

И не някой друг, а самият автор на американското списание „Форбс“, Джим Крейн в заключение пише, че ако Иран има ядрена бомба, той може да води преговорите със САЩ от позицията на силата. Както направи КНДР.

Затова, на иранските власти не остана никакъв друг полезен ход, освен един последен, но спасителен изход.

И той не закъсня. Заместник-министърът на външните работи на Иран Абас Аракчи заяви вчера, че Иран поставя ултиматум на САЩ и на страните-гаранти по иранското ядрено споразумение. Иран очаква твърди гаранции, че споразумението ще продължи да действа. В противен случай, твърди иранският дипломат, страната ще продължи ядрената си програма, докато направи своя ядрена бомба.

Европейските страни имат от 45 до 60 дни срок, обяви Абас Аракчи, цитиран от news-front.info, за да предоставят необходимите гаранции по защита интересите на Иран и компенсация на загубите, във връзка с излизането на САЩ от ядреното споразумение.

В противен случай, се казва в декларацията на иранското външно ведомство, страната ни ще бъде принудена да вземе решение за възобновяване на ядрената си програма.

Трябва да отбележим, че страните-гаранти Русия, Китай, Германия, Великобритания и Франция имат намерение да се придържат и занапред към условията на сделката с Иран.

Ето колко струва думата на янките или подписа им, сложен под каквото и да било споразумение. Колкото спазиха и обещанията си, че ще разпуснат НАТО. Или че няма да правят свои военни бази в страните от Източна Европа.

Защото янките се ръководят не от силата на правото, а от правото на силата. И така ще бъде в отношенията с всяка по-слаба държава от тях. Затова светът отдавна вече не вярва на янките. Вярва на Русия. Която отново е надежда за цялото човечество.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Неочаквано и СМЕЛО: Вижте кой СКОЧИ на САЩ и ЕС! Причината ще ви ШОКИРА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *