Пак ни метнаха с игра на оставки! Нанков се връща в министерството, а останалите…

България отблизо
„Хора, които са натрупали знания и опит, като Николай Нанков, не бива да бъдат изпускани! Те трябва да бъдат включени в работата и да се възползваме максимално от тях.
 Бих се радвала да се върне във ведомството, за мен ще бъде много полезно  да използвам опита и знанията  му“. Това заяви новоизлюпеният министър на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова.

„За мен е излишен спорът  дали трябва да работи, той е добър специалист и  ще бъде полезен за министерството“, коментира русата фурия.

Тя изрецитира омръзналите ни до болка мантри на ГЕРБ, че ще продължава да строи и да ремонтира пътища, като ще наблегне и ще довърши АМ „Хемус“ и останалите магистрали в срок, даже и ще завърши „Черно море“.

Странно защо, като Нанков е такъв безценен кадър, защо изобщо го махнаха? И сложиха такъв, не толкова ценен. Явно трябва да се развива дейност и да се мятат оставки, за да види народът, че Борисов е строг и справедлив.

Втората дума обаче е малко съмнителна, той като Нанков явно ще си остане в министерството, а Аврамова е сложена само за цвят.

Московски също ще бъде назначен на топла служба. Готвеха го за посланик, но понеже указът трябва да се разпише от президента Радев, явно пак ще става шеф, но в сянка.

Единственият обвиняем за аферата „Костинброд“ пък замести Московски, но не каза къде ще го назначи. Той пък беше прекалено зает да се обяснява дали е любовник на Румяна Бъчварова, или топлата им връзка е от друг характер.

Шофьорът на Мето Илиенски Младен Маринов изненадващо призна, че предложението да стане министър го заварило в крачка /може би на улицата/, но приел, защото много добре познавал работата на МВР и сега ще стегне редиците и ще излови престъпниците. И също се изказа за предшественика си, че бил много добър специалист.

И каква стана тя?

Излезе, че Борисов се е лишил от трима от най-способните си министри, за да сложи други, не толкова способни, но верни на партията люде. И не само! За всеки от новите държи компромат в джоба си и сядат на клатещи се столове. А старите пък са безценни и ги чакат топли ръководни постове.

Тогава защо беше целият този цирк с оставките?

Ясно защо – да се замажат очите на народа.

Само че народът прогледна.

И иска оставки, но на цялото правителство!

Кога ще си я дадете, г-н Борисов?

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

 

Tagged

1 thought on “Пак ни метнаха с игра на оставки! Нанков се връща в министерството, а останалите…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *