Партията на Слави Трифонов постави ултиматум на „колегите“ си!

България отблизо

Разговорите за създаване на коалиция след изборите започват от мажоритарен избор в два тура, един лев партийна субсидия и електронно гласуване. Оттук стартират разговорите! Това е нещото, от което няма мърдане“.

 

Партия „Има такъв народ“ няма да се коалира в парламента с партиите от статуквото. Едва след изборните резултати „Има такъв народ“ ще реши с кои от другите политически сили ще преговаря.

Това съобщи в Шумен зам.-председателят на формацията Тошко Йорданов и призова за висока избирателна активност, пише БНР.

Кандидатите за народни представители ще бъдат нови лица, несвързани с досегашния политически живот, обявиха още от партията.

Мажоритарен избор в два тура. Един лев партийна субсидия и електронно гласуване са приоритетите на партията „Има такъв народ“, от които тя няма да отстъпи при евентуални преговори с други политически формации, категорично заяви заместник-председателят Тошко Йорданов, цитиран от Фрог нюз:

„Евентуално могат да влязат в парламента като нови формации, освен нас, „Демократична България“ и, може би, организацията на Мая Манолова и Отровното трио. Дали ще се случи, не знам. Но, ако се случи, може да има разговори с тези нови формации.

Само ще добавим, че тези от партията на Слави Трифонов прекалено много се назлъндисват. И очакват те да са най-голямата партия, от групата на най-малките в парламента. Очакват молби и кандърми от другите нови партии, които евентуално могат да влязат в парламента. Нещо повече. Те просто поставят ултиматум на „колегите“ си. А ултиматумите никога не са били конструктивна позиция.

Не им ли идва на ум, че българите очакват обединение на малките нови партии срещу ГЕРБ?! Не се ли сещат, че с тази своя позиция провалят шансовете за обединение?! Но какво да говорим?! Слави Трифонов най-напред отхвърли подадената ръка на Нинова, защото била „котарака Леополд“. А сега отблъсква и другите партии.

Въпросът е кой има полза от такива действия?!  Със сигурност, това не са другите малки партии. Нито българския народ. Печеливши могат да бъдат само ГЕРБ. Ако не се осъществи очакваното обединение. Това май обяснява много неща, а?!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *