Партията на Стефан Янев влиза в парламента! Вижте какво ще се случи

България отблизо

„Не знам дали и ако Бойко Борисов управляваше, можеше да се справи с тези кризи. Той казва, че е лидер на кризите, но назад във времето не мога да си спомня за тежка и сериозна криза като войната в Украйна или казуса с газа.“ Това заяви пред БНР Атанас Радев, почетен председател на Студентския клуб на политолога.

„Трябва да се поработи върху имиджа на премиера Петков, върху публичния му образ, визията му. Има неща, които се забелязват и с просто око. Като глава на изпълнителната власт би трябвало да изглежда представително, представлявайки България на такова високо равнище, да изглежда подобаващо“, отбеляза Атанас Радев.

 

Според него ИТН „извиват ръцете на коалицията“, а компромисът, който няма да направят ИТН и БСП, е за Северна Македония.

На фона на разногласията в коалицията и невъзможността четирите формации да говорят в един глас, опозицията е в много по-изгодна ситуация да отправя ясно своите послания, изтъкна политологът.

Тази коалиция, колкото и да е, е малко кризисна. Тази коалиция е в резултат на това, че хората не искаха да управлява ГЕРБ“, посочи Радев по темата за предсрочни избори.

„Превозвачите имат право да протестират, тъй като са изключително засегнати след пандемията, но това, което правят „Възраждане“ през последните дни, е скандално. Тази партия по този начин успява да привлече вниманието върху себе си и да търси дивиденти. Видяхме, че в социологията единствената партия, която има драстична промяна в резултата, беше „Възраждане“ – измества „Демократична България“, коментира Радев.

Според Радев „Възраждане“ не е управленска алтернатива.

Атанас Радев смята, че при партията на Стефан Янев „Български възход“ „ще има заиграване с националистическата нотка, намигване към патриотичните формации„, а Янев би могъл да обере по-умерената част от електората на „Възраждане“.

ИТН са под въпрос, тъй като и те започват да берат негативи от това, че са в управлението, допълни младият политолог.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *