Патладжани, криви краставици и меки домати заплашват клетата Цецка Цачева! Ето кой, кога и къде!

България отблизо
Протест срещу тоталната липса на адекватен диалог с правосъдното министерството и с искане на оставката на Цецка Цачева се готви на  12 септември сутринта.
Новината бе разпространена от сайта фрог.нюз, който пък цитира призиви в социалната мрежа. Инициаторите са бизнесмени, пострадали от срива на търговския регистър, граждани, чиито дела се влачат с години, хора, които са отправили запитвания в министерството и не са получили отговор и такива, които ги пращат от инстанция на инстанция, без да им решат проблема.

В мотивите има и  откази за адекватни действия по много проблеми в България, изискващи законодателни промени и които  министерството е отказало да направи, въпреки, че това е в неговите компетенции.

 

Недоволните обявиха, че ще замерят  сградата на министерството с криви краставици, гнили домати,  патладжани и други зеленчуци. И ще се иска оставката на Цачева.

Моето мнение е, че в една нормална държава министърът на правосъдието трябваше отдавна да си  подал оставка заради срива на Търговския регистър и тя да му бъде поискана лично от премиера, каза адвокат Кристиан Гошев. Но това не се случи,  тъй като Цецка Цачева е верен кадър на ГЕРБ. На какъвто и пост да я сложат, тя си кротува, изпълнява съвестно каквото й наредят отгоре, и никога не проявява собствена инициатива. На последните избори дори не беше избрана за депутат от съгражданите си.

Нея не я избират, нея я назначават. И като юристконсулт, и като председател на НС, даже и за министър беше назначена.

Щяха да ни я назначат и за президент, но понеже длъжността все пак зависи от гласовете на народа, това не се случи. И Слава Богу! Представяте ли си какъв послушко щеше да е?

С какво е известна Цачева? С песента си Ютуб – „Цъфнал ГЕРБ…“ и нищо друго. , И сега българският народ не очаква някаква  реакция или поне самокритика от нейна страна. Щом се случи нещо, тя се покрива. Обеща да оправи проблема с Търговския регистър, но той още стои и бизнесът е на автопилот.  Не разбирам защо уволниха  шефката на Агенцията по вписванията, а  Цачева излезе невинна!

Бойко Борисов винаги постъпва така. Той уволнява някакви чиновници, за да спаси истинските виновници.

В случая трябваше да си отиде министърът. Но си замина чиновник.

Кой ще посегне на Цецка, която е особено ценен кадър на ГЕРБ? И послушен!

Само че гафът е огромен и тя трябва да си даде оставката.

Трябва, но няма да го направи.

Сами виждате в каква държава живеем, каза още адвокатът.

Виждаме.

Но с патладжани и криви краставици държавата няма да се промени. Но кого му трябват водевили вместо истински протести?

Тук вече отговор нямаме.

Впрочем имаме, но никой няма да поиска да го чуе!

Особено Цачева и Борисов!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Патладжани, криви краставици и меки домати заплашват клетата Цецка Цачева! Ето кой, кога и къде!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *