Патриотите се цепят: Свалиха Сидеров от ръководството на парламентарната група!

България отблизо

Лидерът на Атака Волен Сидеров вече не е председател на ПГ на „Обединени патриоти“. 

Това съобщи News.bg, позовавайки се на свои източници сред патриотите.

Снощи групата се е събирала и е взето решението.

Новите съпредседатели са Валентин Касабов от НФСБ и Искрен Веселинов от ВМРО.

За никого не са тайна разногласията в малката коалиция по редица въпроси. Неведнъж ВМРО са играли ролята на балансьор между Атака и НФСБ. Хората на Валери Симеонов нееднократно са настоявали за освобождаването на Сидеров от председателския пост на ПГ. Трите формации не се разбраха и за общо явяване на евроизборите./news.bg/

Промените в ръководството на ПГ на „Обединени патриоти“ бяха направени с цел подобряване на организационния живот на групата. Това каза пред журналисти съпредседателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов.

„На редовно събрание на ПГ на „Обединени патриоти“ беше обсъден фактът, че от месеци наред парламентарната група няма реален организационен живот. С цел подобряването му беше направена промяна в ръководството“, каза той. Според него няма нищо драматично. Попитан дали е уведомен Волен Сидеров за това решение, Веселинов обясни, че той е уведомен от прочетеното съобщение в пленарна зала.

„Представителите на Атака систематично бойкотират заседанията на парламентарната група и бламират нейната работа“, допълни още Веселинов.

Той посочи, че на заседанието на групата, когато са гласувани промените в ръководството, не са присъствали представители на Атака. На въпрос дали се притеснява от разцепление на групата, Веселинов поясни, че всеки ще докаже дали е в политиката за постове или за политики.

„Ние се опитваме да отстояваме такива политики и сме сериозно бламирани от факта ,че групата не работи и няма адекватно ръководство и представителство, че не се води диалог в рамките на управляващото мнозинство. Просто ръководството в момента е изключително пасивно. В това отношение смятаме, че ще има подобрение. Надяваме се колегите от Атака да са част от това подобрение“, допълни още той.

Коалицията „Обединени патриоти“ е стабилна, ако не се случи нещо друго. Това каза съпредседателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов във връзка с промените в групата.

На въпрос дали коалицията е стабилна, Касабов отговори: „Засега да. Коалицията е сигурна, стабилна, ако разбира се, нещо друго не се случи“.

Попитан дали очаква реакция на Волен Сидеров, Касабов посочи, че не вижда нещо такова. „Още повече, вчера беше редовно заседание. Всеки вторник това са редовни заседания, на които голяма част от колегите от Атака не идват. Вчера нямаше никой. Няма нищо странно, лошо. Част от ръководството си отива, но както се казва „Обединени патриоти“ сме тук и вървим напред“, допълни още Касабов./epicenter.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *