Пеевски: Тагарев е евроатлантик само на думи и поза, който страхливо бяга от отговорност

България отблизо

Тагарев страхливо избяга от отговорност, като не пое нито едно важно решение, което можеше да вземе сам, а прехвърляше на парламента да изпълнява евроатлантическите ангажименти на държавата. А той се оправдаваше, че пътува я за Бургас, я за друго място. Тагарев е евроатлантик само на думи и поза. Това казва Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС в свое становище, публикувано на фейсбук страницата на ДПС.

Поводът за критиките на Пеевски към Тагарев са свързани с ритуала по освещаване на българските бойни знамена. Според лидера на ДПС: „Скандален е фактът, че министърът на отбраната Тодор Тагарев игнорира парламента от ритуала с бойните знамена на Богоявление. Този акт е грубо погазване на българската Конституция и унижение на парламента.

 

 

Напомням на министъра, че България е парламентарна република, а той, както и всеки министър и кабинет са назначени от парламента.“

„Съветвам го, уютно седнал в топлия си кабинет, да отвори Конституцията, да я прочете много внимателно и да осмисли много точно мястото си като представител на изпълнителната власт, като слуга на народа.“, казва Пеевски

 

 

Според депутатът от ДПС Тагарев страхливо е избягал от отговорност, като не пое нито едно важно решение, което можеше да вземе сам, а прехвърляше на парламента да изпълнява евроатлантическите ангажименти на държавата. А той се оправдаваше, че пътува я за Бургас, я за друго място“, допълва Пеевски. Твърди, че Тагарев бил евроатлантик „само на думи и поза“. Настоява министърът да се яви пред Народното събрание и да обясни защо се е стигнало до скандала.

„Няма да допуснем парламентът да бъде унижаван от един министър. Ние, парламентаристите, сме тези, които сме получили доверието на хората и ще защитим парламентарната република и конституционно установения ред на правовата държава. И няма да допуснем никой овластен да се опитва да се упражнява в собствена полза върху Конституцията, за да запази личния си интерес“, категоричен е Пеевски.

От Министерството на отбраната пък лаконично обявиха пред БНР, че е спазен държавният протокол при организацията на водосвета на Богоявление. От ведомството допълниха, че протоколът не е променян от над 20 години и отбелязаха и че са „отворени за конструктивен диалог с народните представители в интерес на сигурността и отбраната на страната“.

Източници: ДПС, dnes.dir.bg

Tagged

1 thought on “Пеевски: Тагарев е евроатлантик само на думи и поза, който страхливо бяга от отговорност

  1. Като ръководител на едно от най-важните министерства,г-н Тагарев е длъжен да провери като последна инстанция списъка,а не да злепоставя „служител“,че не си е свършил работата и да го използва като „бушон“!Това не е като да купи „служителя“ метла за чистачката,за което т.н. министър да няма грижа!Това е Народно събрание,НАРОДНО СЪБРАНИЕ,което го е ПОСТАВИЛО на този висок пост и той,т.н. министър Тагарев няма право на грешка,нито на недоглеждане!Ами утре от недоглеждане ако някой „служител“ обяви война на друга страна?А министъра не знае?Пак ли ще уволни служителя?Или целия народ на България?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *