Пеевски: Това атлантическо правителството трябва да го има и ще го подкрепяме докрай! Ще управляваме четири години!

България отблизо
ДПС не иска да участва в изпълнителната власт, заяви в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на Движението Делян Пеевски. Той изрази и подкрепа за правителството, като посочи, че това е атлантическо правителство и трябва да го има. По думите му нов цикъл на служебни правителства ще е погром за държавата.

Той поясни, че партията нито иска министри и зам.-министри, нито ще иска такива постове след ротацията.

 

Според него „сглобката“ е стабилна и ако се изпълнява всичко, както е заложено, проблеми няма да има.

 

Пеевски смята, че това правителство може да издържи още четири години, иначе би било безумно за хората отново държавата да се управлява от служебни кабинети.

 

„Абсолютно сме съгласни и смятаме, че председателите на комисиите също и лидерите на парламентарните групи трябва да викаме министрите по всички теми, защото виждаме, че има забавяне на програмите и да видим с какво ние можем да им помогнем“, каза Пеевски.

 

По повод оплакването на Борисов, че няма достатъчно министри и зам.-министри от ГЕРБ в правителството и на въпрос дали все пак и ДПС не трябва да има свои представители в управлението, Пеевски за пореден път заяви, че движението не желае свои министри нито сега, нито при очакваната ротация през март.

 

Според  него управляващата конфигурация е стабилна, а ако министрите започнат да изпълняват подкрепената програма проблеми няма да има. „Това е атлантическо правителство, трябва да го има. Ще бъде вредно за държавата и хората да го няма. Ако отново влезем в цикъл на служебни правителства, това ще е погром за държавата”, каза Пеевски.

 

На въпроса дали би се кандидатирал за поста председател на ДПС, той отговори:

„Това е много далеч, всеки член на ДПС може да се кандидатира за председател. Като дойдат събитията ще говорим“.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *